Álomlángos Szentendre

alomlangos

Álmaink lángosa Szentendrén

Szentendre lángos: Két szó, ami összekapcsolódik a Szentendrére látogatók fejében.  A legismertebb magyar / magyaros street food a lángos. Minden hozzánk látogató turista hallott már róla, szeretné megkóstolni, méghozzá épp itt, Szentendrén. Az Álomlángos Szentendre pedig a legjobb választás ehhez!

Álomlángos Szentendre

A legfinomabb lángos nem csak a városban, de messze a környéken!

Az Álomlángos Szentendre egy pici elbújós hely egy kis sikátorban, mely a Fő térről a Templomdombra vezet. Ahogy betérsz ide, már látod, hogy a hely hangulata nagyon retrós. Ez ne riasszon el! Mert a lángos finom, friss, ropogós, a kiszolgálás kifogástalan! A sor mindig hosszú, ehhez képest a kiszolgálás gyors, az eladók szívélyesek. Megéri várni!

Széles a választék az Álomlángosban

Kitűnő a lángos tésztája, friss olajban sütik. A tetejéről nem sajnálnak semmit, sem a tejfölt, sem a sajtot. Választékukban nem csupán lángos szerepel hagyományos feltétekkel… Találsz itt többféle töltött lángost (zöldséges, sonkás vagy virslis például), édes lángost (cukros és lekváros) és palacsintákat is.

Amit kóstoltam, az az Álomlángos Szentendre káposztás töltött lángosa: Ropog a külseje, nem tocsog az olajban. Belekóstolva pedig a legjobb állagú a tészta, könnyed, puha, finom, a töltelék kellemesen borsos, ahogy kell, és nem spórolnak vele. Ne hagyd ki ha erre jársz!

Fontos: az Álomlángos Szentendre csak március 15-étől november 15-ig van nyitva.

 Ha nem szeretnél addig várni, nem kell messze menned, épp csak a Duna korzóig. Itt érdemes kipróbálnod Szentendre másik ikonikus lángosozó helyét, a Fantázia étteremhez tartozó Fantázia lángost: Szentendre Lángos

Végül egy csöppnyi érdekesség: Szentendre lángos története

Az első lángost állítólag Szentendrén a Török közben árusították, egy ajtóra vágott szűk ablakon adták ki, ára pedig 1 forint 60 fillér volt. A lángos sütés alap technológiája szerencsére azóta nem változott: a hagyományos „magyar lepényt” kézzel gyúrják kenyértésztából, 190 ºC-os friss olajban sütik, és sima, sima-fokhagymás, tejfölös, káposztás változatot kínálnak.

Álomlángos Szentendre

Álomlángos Szentendre

Cím: Szentendre Fő tér 8. (Fő térről a templomdomb felé vezető kicsi sikátorban a mellett)
Nyitva: március 15-étől november 15, Hétfő – Vasárnap: 11.00-18.00

Ha kíváncsi vagy rájuk, eléred őket az Álomlángos Szentendre facebook oldalon.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.