Új kilátó Szentendre közelében a Bölcső hegyen

Új kilátó Szentendre közelében, a Bölcső hegyen épül

Szentendre bővelkedik látnivalókban, és rengetegen keresik a klasszikus kilátót is itt Szentendrén. Ilyet itt nem találnak, bár a város több pontjáról is bámulatos panoráma tárul elénk. Ezekről a kivételes panorámájú helyekről a Szentendre kilátó c. cikkben olvashatsz. Ebben a cikkben a  rövidesen felépülő új Bölcső hegyi kilátóról lesz szó.

A Pilisi Parkerdő megalakulásának 50. évfordulóját jelentős turisztikai és természetvédelmi fejlesztésekkel ünneplik a pilisi erdészek. Két pályázat keretében mintegy 1 milliárd forintból megújul a Pilisi Parkerdő teljes turisztikai infrastruktúrája. A program legfontosabb eleme a térséget átszelő 1000 kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyek és az információs rendszer felújítása, a leromlott állapotba kerület kirándulóhelyek felújítása (ilyen például a hűvösvölgyi Nagy-rét vagy a Holdvilág-árok). 8 helyszínen erdei fitneszpark épül. Három új kilátót is építenek, a Szentendréhez leginkább közel eső kilátó pedig a Szentendre fölötti Bölcső-hegyen épül majd fel.

A Bölcső-hegy (szerb nevén Kolevka) egy 587 méter magas hegy Pest megye területén, a Visegrádi-hegységben, Szentendre és Pomáz határvidékén. Az egyik legnépszerűbb, Szentendre közeli kirándulóhely a Lajos forrás. A Lajos forrás vize pedig a Bölcső hegy oldalából fakad. A közelben még több forrás is fakad (Csepel-forrás, Háziipari-forrás, Kármán-forrás, Kékvizű-forrás, stb.) A Bölcső hegy környékét számos turistaútvonal érinti, a csúcsára – ahol korábban kilátó is állt – a zöld háromszög turistajelzés vezet.

Ha mostanában arra kirándultok, még ne keressétek a kilátót. Az új kilátó Szentendre közelében egyenlőre tervezési fázisban van,  az alábbi képen a kilátó látványterve látható:

A Koller Építész Stúdió látványterve a szentendrei Bölcső-hegyre tervezett kilátóról.

Fotó: kollermuterem.hu

 

 

Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között
vagy inkább a látnivalók érdekelnek? Ezt nézd meg: Szentendre látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.