Márton nap a Szentendrei-szigeten

Szentendre Márton nap

Márton nap a Szentendrei-szigeten

2018-as FRISSÍTÉS ITT: Márton napi programok 2018

14 éve ősszel költöztünk Szentendrére. Első szentendrei kiruccanásunk Márton napjára esett, a szentendrei Skanzenbe látogattunk ki a Márton napi sokadalomra. Ahogy az illik: új borral, liba lakomával, több helyszínen, jó zenével, barátokkal. Emlékezetes élmény volt, jól szervezett, minden meg volt benne, ami csak kell. Azóta többször szerettük volna ezt ismételni, mégis csupán néhányszor fordultunk meg a Skanzenben, ahol rengeteg vonzó programot szerveznek a Márton nap mellett, húsvétolás, pünkösd, stb. Sajnos azonban hiába a szuper és vonzó programok, az óriási tömeg, a kígyózó sorok, a parkoló helyek hiánya minket elriaszt akkor, amikor rengetegen jönnek ide a jeles ünnepekkor.

Márton napi ebédre ezért inkább évek óta a Bacchus vendéglőbe látogattunk el egy-egy családi ebédre. A Bacchus a Szentendrei szigeten található, Pócsmegyer eldugott, forgalomtól távoli részén. Régimódi családi étterem, szuper konyhával, Krúdy korszakát idéző vendéglátással. A családfő – a chef – minden újonnan érkező vendég asztalához kilátogat, személyesen sorolja el az ajánlott fogásokat, melyek egytől egyig szezonális ételek, ahogy egy jó vendéglátóhoz, jó étteremhez illik. Minden finom, szeretjük a libás ételeket és a vadételeiket szintén. A kiszolgálás nagyon figyelmes, hibátlan.

Vasárnap, Márton napkor idén sajnos nem jutottunk be a Bacchus étterembe, mert családi rendezvény volt. Erről nem kaptunk előre információt, mert telefonon sajnos nem tudtuk elérni Őket, remélhetőleg ez csak átmeneti baki a részükről. Ezért idén a Rosinante éttermet választottuk helyettük, és milyen jól tettük!

A Rosinante étterem szintén a Szentendrei szigeten található, a sziget déli csúcsán, szemben Szentendre belvárosával. Személyhajóval könnyen megközelíthető, ha valaki kocsival érkezik, akkor a Tahi hídon vagy a leányfalui komppal tud átkelni a Szigetre.

Márton nap a szentendrei szigetenA Rosinente étterem nagyon kedves hely a szívünknek, 10 évvel ezelőtt itt volt az esküvői bulink, 2 éve pedig a kislányunk keresztelője. Igazi, jeles családi alkalmak ünneplésére való hely. Az esküvői bulinkon hihetetlenül profi szervezéssel, elképesztő finom ételekkel és hatalmas türelemmel mutatkoztak be számunkra vendéglátóink. A hely azóta is családi tulajdonban van, de két idős vendéglátónk azóta átadta nem csak a stafétát, hanem a vendéglátói profizmus minden csínját-binját is a második generációnak. Az épületnek hangulatos belső udvara van óriási terasszal, kis medencével, jacuzzival. A Rosinante Fogadóban 22 kényelmes szobával várják a vendégeket, van tehát lehetőség megszállni rendezvény esetén.

2018-as FRISSÍTÉS ITT: Márton napi programok 2018

A Márton napi kötelező liba aprólék leves elfogyasztása után konfitált, kellemesen puha, belül mégis szaftos, kívül ropogósra sült libacombot kaptunk párolt káposztával, hozzá Márton napi újbort. Desszertként pedig a forró birsalma tortát ajánlották, és nem bántuk meg, hogy kipróbáltuk, nagyon finom volt!

Márton nap a szentendrei szigetenA Rosinantében gondolnak a gyerekekre is. Minden hétvégén kis játszóházzal, kézműves programokkal várják a legkisebbeket. Így nem nyűgös a várakozás akkor sem, ha a rossz idő miatt nem tudnak kint játszani a kertben a kicsik. Jó  időben a teraszon, kertben terítenek, és ha a kicsik megunták az evést vagy  a várakozást, akkor itt is élvezhetik a sok játékot, hintát, homokozót kinti kis játszóházat.

A finom ebéd után érdemes kisétálni a víztározókon keresztül a Duna partra, csodálatos a panoráma nyílik a hajóállomásról Szentendre belváros parti sétányának hangulatos régi házaira és a szentendrei motorcsónak kikötőre. Márton napi programok 2022-ben országszerte itt találhatók!

 

2018-as FRISSÍTÉS ITT: Márton napi programok 2018
Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között
vagy inkább a látnivalók érdekelnek? Ezt nézd meg: Szentendre látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.