Női kör Szentendrén

Női kör Szentendre

Női kör – Nők együtt egymásért Szentendrén

Akinek férje van, szép gyerekei, kisvárosi kertes házban lakik, nem kell dolgoznia, mert eltartja a férje, mégis mire föl panaszkodik? Jobban belegondolsz és talán Te is közéjük tartozol? Korunkban létezik  ‘zöld özvegy’ néven emlegetett jelenség.  Zöld özvegyek azok,  akik családostól nagyobb városból kitelepültek a zöldövezetbe és egykeresős családmodellt víve, az apa ingázik naponta be a városba, míg az anyuka otthon van az egy, két vagy több gyerkőccel. Ettől kezdve nehezebben tudnak kapcsolatot tartani régi barátaikkal, munkatársaikkal, szüleikkel, tágabb családjukkal. Egy szóval izolálódnak. Egy dolog azonban biztos: nem számítottak erre az elszigeteltségre, amikor meghozták döntést… És mi köze mindennek a női körhöz? Megtudod, ha tovább olvasol!

Ha beszállhatnánk az időgépbe és visszautaznánk a múltba, mindenütt azt látnánk, hogy a fiatal  anyákat mindig körülvette a tágabb családjuk, a szerencsésebbeket még további más segítő személyek is. A tágabb család, a nővérek, nagymama, nagynénik, komaasszonyok, szomszédasszonyok szoros kapcsolata – vagyis a korabeli női kör jelenléte lehetővé tette akár azt is, hogy a fiatal édesanyák gyermekeik mellett – sokszor gyermekeikkel együtt – dolgozhassanak. De legalábbis semmiképp nem szigetelődtek el. Körülvette őket egy biztonságot nyújtó, több generáció bölcsességével rendelkező támogató, megtartó közösség.

Ezzel szemben a mai modern korban legtöbb fiatal anya kénytelen egyedül boldogulni. Elviselhetetlennek érzi az izoláltságot, erről sokszor beszélni sem mer, nehogy környezete a „nem elég jó anya” bélyegét üsse rá.

A „Szentendrei Női Kör”megálmodóinak célja egy olyan csoport elindítása volt, melyben kéthetente, egy megtartó, biztonságos és inspiráló térben a nők – ha csak egy rövid időre is – átélhetik, milyen érzés az, amikor egy támogató, női közösség vesz körül. Felgyorsult világunkban női szerepeink között megteremteni a külső-belső harmóniát – legyen az fiatal, közép vagy idős kor – egyaránt emberpróbáló feladat. Mindannyiunknak  szükségünk van támogatásra, együttlétre, közös játékra. Helyre és időre, ahol közelebb kerülhetünk egymáshoz és önmagukhoz. A női kör ereje és szépsége éppen abból adódik, hogy itt valamennyi generáció képviseltetheti magát.

Mi történik a női körben?

A Női körben a nőiség témája körül beszélgethetünk, játszhatunk, alkothatunk, ahogyan tették ezt a nők évszázadokon keresztül, támogatva egymást a nehéz helyzetekben. Egy ilyen közösség segíti a nőiségben rejlő erő és bölcsesség felfedezésesét.  A csoportba szeretettel várják azok jelentkezését, akik szeretnének mélyebben kapcsolódni nőiességükkel, rendezni a múlt sérüléseiből fakadó nehézségeiket és kibontakoztatni a nőiességükben rejlő lehetőségeket.

Mindannyiunk életében vannak olyan szakaszok, amikor úgy érezzük, hogy ez a kihívás bizony meghaladja az erőnket, nem vagyunk képesek megfelelni az élet által ránk osztott súlyos szerepeinknek. Ezeket az élethelyzeteket válságként, krízisként éljük meg. A krízisek veszélyek és esélyek is egyben, melyekben benne rejlik a választás és a változás lehetősége.

A személyiségfejlődés sokszor csak valamely krízisen keresztül valósulhat meg, és azon túljutva látunk rá annak áldásos, sorsfordító hatására. Nőként kiteljesedve megtalálhatjuk azt a belső harmóniát, mely segíti a szeretetünk kifejezését és mások szeretetének befogadását.

Az esemény megálmodói: Balázs Tünde, integrál szemléletű önismereti mentor és Kun Ágnes, integrál tanácsadó

A csoport maximális létszáma alkalmanként 12 fő.

Női kör Szentendre

Cím: Otthon. Magadnál Központ, 2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 13/a, 2. em.

Webhely: lelkidolgaink.hu. A soron következő Női kör dátumát és témáját  keresd az események között, a Női kör Facebook oldalán

Részvételi díj: 2500 Ft/alkalom

Jelentkezés: balazstundeerika@gmail.com

Telefon: Balázs Tünde 0620/5563803

Női kör Szenetendre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.