Őszi autós túra Szentendrére

Őszi autós túra Szentendrére

Szentendre turisztikai szempontból roppant népszerű célpont, hiszen a fővároshoz közel található kis város, aminek egészen egyedi hangulata van. Ennek köszönhetően egy őszi autós túra Szentendrére kiváló időtöltés lehet egy páros, vagy akár családos kiruccanáshoz is.

Szentendre a népszerű kisváros

Kétség sem férhet hozzá, hogy Szentendre a maga mediterrán jellegével a Duna partján az egyik:

  • hazánk egyik legbájosabb kisvárosai közül,
  • a fővárosiak kedvenc kirándulóhelye,
  • a legtöbb külföldi turistacsoport és kirándulás kötelező állomása.

Amennyiben ide támadna kedvünk látogatni egy nyári, vagy épp őszi napon, akkor biztosan elvarázsol majd minket a kis község a maga jellegzetességeivel, amik között megtalálható többek között a:

  • macskaköves utcák,
  • pasztellszínű barokk házikók,
  • megújult Duna-parti sétány,
  • kiülős teraszok garmadája,
  • és a gyalogos- és gyerekbarát városközpont.

Autós túra Szentendrére

Amennyiben autós túrát tervezünk, akkor Szentendrét mindenképp érdemes bevenni az állomások közé, főképp ha a főváros, vagy környékéről indulnánk. A fővárosból indulva mindenképp a 11-es főúton való megközelítés javasolt, hiszen így gyorsan és zökkenőmentesen érhetjük el Szentendrét.

Persze mint minden autós kirándulás előtt, úgy Szentendrére menet előtt is érdemes érdeklődni, utánanézni, hogy milyen szolgáltatások érhetők el, ha mondjuk szükségünk lenne autómentésre Szentendrén.

Természetesen azoknak sem kell csüggedniük akik autó híján szeretnének kiruccanni a városba, hiszen a H5-ös HÉV közlekedik erre egészen a Batthyányi térről.

Látnivalók Szentendrén

Magának a városnak a Skanzen kivételével igazi nagy turisztikai attrakciója nincsen, azonban mindenképp érdemes meglátogatni a várost:

  • a céltalan sétákért,
  • a különleges mediterrán hangulatáért,
  • a lángosért.

Emellett akit érdekelnek a különleges vallási emlékhelyek, érdemes meglátogatni valamelyik ortodox templomot, igazán egzotikus élményben lehet részünk akár a Belgrád, akár az úgynevezett Görög templom meglátogatásával. Ráadásul azt sem érdemes elfelejteni, hogy Szentendrén található hazánk legkisebb működő zsinagógája is.

Mindezek mellett ha múzeumokat lenne kedvünk látogatni, akkor mindenképp szót érdemel a Mikrocsodák Múzeuma (A Mikrocsodák Múzeuma ELKÖLTÖZÖTT, új címe: Bp. VI. ker , Király u. 28), valamint a Marcipán Múzeum is. Előbbi egy meglehetősen szokatlan kiállítást tár elénk, aminek berkein belül egy ukrán művész aranyból készített dísztárgyait tekinthetjük itt meg, amelyek annyira hihetetlenül aprók, hogy csak mikroszkópon keresztül tekinthetjük meg őket. Mindezek után a Marcipán Múzeumban különböző szobrok és épületek másait tekinthetjük meg, mint például a Parlament, vagy Michael Jackson.

Összegezve

Egy őszi autós túrára tehát tökéletes helyszín lehet Szentendre, ahol a mediterrán stílus maga is elvarázsolhat minket, de ezen kívül is számos látnivalóval találkozhatunk a városban és annak környékén is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.