Szentendre korcsolyapálya

Szentendre korcsolyapálya

Koripálya Szentendrén

Szentendre korcsolyapálya? Ki emlékszik rá, mikor volt legutóbb befagyva a Duna? Mikor lehetett a vastag jégpáncélon átkelni egyik oldalról a másikra, korcsolyázni, fakutyázni? Utoljára 1963-ban történt ilyen, nagyszüleink emlékezhetnek rá. A dunai holtágakon lehetett ugyan néhányszor korizni utóbbi 20-30 évben is, de ezek olyan ritka alkalmak voltak, hogy ilyen időtávban is tisztán emlékszem valamennyire, akkora élmény volt!

Mederszabályozás, időjárás és klímaváltozás trendek ide vagy oda, ma mégis van lehetőségünk korcsolyázni Szentendrén. Ugyan nem a Duna jegén, de legalább a partján, a trendi nevű Postás Lidón. Második éve használhatjuk a téli szezonban a Casino és a teniszpályák közé ékelt kis műjégpályát, a Szentendre korcsolyapályát, ami szerintem az utóbbi évek egyik legjobb helyi kezdeményezése. Végre akkor is sportolhatunk jéghideg időben a szabadban gyerekekkel, ha nem érkezik meg az a bizonyos, minden nap várva várt hó…

A Szentendre korcsolyapálya mérete 14x28m – lehet itt korizni, jégkorongozni.

A fejlődni vágyóknak oktatást is tartanak. Akinek nincs saját korija, az természetesen bérelhet 600 Ft-ért a pályához tartozó öltözősátorban. A jégpálya minősége a tavalyi langyos télben nem volt a legjobb, de idén ezzel nem volt gond, szerintem szuper minőségű volt a pálya, köszönhetően nem csupán a nagy hidegnek, hanem a rendszeres karbantartásnak is.

Miután kellemesen elfáradtunk a korizásban, öltözősátorban kaphatunk forralt bort, teát, üdítőt és persze hozzá némi nassolni valót. A mi gyerekeinkkel ez kötelező elem és a három évesnek plusz motiváció. Bár idén annyiszor koriztunk, hogy szuper ügyesen suhan már a jégen e nélkül is.

Van abban egy kis jó is, hogy a tél szorítása idén valahogy nem enged. Használjuk ki, hogy február utolsó hetében még van lehetőségünk egy utolsó csúszásra, aztán 9 hónapig úgysem lesz…

 

Szentendre korcsolyapálya

Cím: Szentendre, Postás Strand (Duna korzó eleje, a teniszpályáknál) GPS: 47° 40.38′, 19° 4.819′

Nyitva:

H-P: 8-14, ekkor Gyerek belépő: 400 Ft, Felnőtt belépő: 600Ft

H-CS: 14-20, ekkor Gyerek belépő: 600 Ft, Felnőtt belépő: 800Ft

Péntek 14-20, Szombat, Vasárnap, Munkasz. napon: 9-20, ekkor Gyerek belépő: 800 Ft, Felnőtt belépő: 1000Ft

webhely: mujegpalya.postaslido.hu/

Telefon: 70/4555-000

Szentendre korcsolyapálya belépők: Felnőtt 800/1000Ft, gyerek:400/600Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.