Szentendre lángos!

Szentendre lángos = Fantázia lángos

Lángosról szinte mindjárt a strand és nyár jut az eszedbe, de gondolj bele, kánikulában inkább valami könnyebbet kellene enni. A hűvös őszi, téli napokban meg persze jól jön testnek, léleknek egy harmonikus zsír-szénhidrát kombó. Viszont ha már muszáj télen is enni, legyen lángos! Legyen Szentendre lángos!

A téli szezonban Szentendre lángos = Fantázia lángos

Már csak azért is, mert ilyenkor ez az egy lángosos van nyitva Szentendrén. A szentendrei Duna korzón sétálva már messziről megcsap a sült olaj illata. Ahogy közelítesz a Fantázia lángosozó felé már látod, hogy itt mindig lángosozik néhány ember, ha esik, ha fúj, vagy ha épp kánikula tombol.

Szemügyre véve a lángos választékot,

ez a retro alap elemeken felül tartalmaz különleges lángosokat is. Az elkészült darabok mind szemrevalóak, a fogyasztók elégedett arckifejezéséről nem is beszélve… Töltött, nem töltött és még édes lángosok is szerepelnek a kínálatban. Néhány extrémebb például:

májas-lilahagymás lángos, káposztás-csülkös lángos, baconos-kapros juhtúrós lángos.

Nekem első ránézésre a baconos-sajtos tejffölös lángos tetszett meg. Ez hozta is a legjobb lángos hagyományokat: kívül kissé roppanós, belül mégis masszív és puha, az olaj nem folyik belőle, nincs fáradt olaj bukéja. A tejföl és a sajt rendben van, a bacon pedig kifejezetten minőségi anyag. Itt nem „porciózzák” a feltétet. Miután teletöltötted magad, biztos vagy benne, hogy visszajössz még ide, már csak azért, mert esélyt kell adnod a többi lángosnak vagy a palacsintának is.

A lángosozni vágyó vendégeket a hidegre való tekintettel (november 15 – március 15) az étteremben is kiszolgálják. Ha pedig kedvük tartja, a lángos mellé választhatnak a szezonális tea és a forralt bor kínálatból.

A nyári időszakban még egy lángos büfé működik Szentendre belvárosában, a Fő térről a Templomdombra induló kis sikátorban: Álom lángos Szentendre (Fő tér 8.). Érdemes kipróbálni ezt is!

 

Fantázia lángos Szentendre

Cím: Bercsényi u. 2 (Duna korzó, Fantázia étterem mellett)
Nyitva: Hétfő – Vasárnap: 9.30-22.00
Telefonszám: 06-26 318 362

Webhely:

Fantázia lángos Szentendre honlapja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.