Szentendrei kirándulás másképp: Hello Város Apllikáció

Szentendrei kirándulás másképp: Hello Város Applikáció

 

Itt az ősz, de ezzel nincs vége a szabadtéri programoknak. Hiszen egy napsütéses őszi vagy téli hétvégén is vágyunk egy sétára. És ha séta, akkor a budapestieknek gyakran Szentendrére esik a választásuk, hiszen nem lehet megunni ezt a sokszínű kisvárost. Mi is így voltunk ezzel a legutóbbi szombaton. Szentendre az a hely, amit nem lehet megunni, mi is nagyon sokszor jártunk már itt életünkben, de szinte mindig ugyanaz volt a forgatókönyv. Séta a korzón, ebéd, süti és kávé, majd indulás haza…

Most azonban kicsit másra vágytunk, mert korábban nyáron Siófoki sétáink során alkalmunk volt kipróbálni a Hello Város Applikációt, és hallottuk, hogy a játék már Szentendrére is elkészült!

Hogyan vált a szentendrei kirándulásunk egy izgalmas játékká?

 

Szentendrei kirándulásuk a Hello Város Applikációval egy izgalmas felfedező úttá vált! Az alkalmazás lényege, hogy egy adott pontból indul a játék (ez Szentendrén a Köszöntő szobor). Itt máris kaptunk egy rejtvényt, és miután megoldottuk, a „telefonunk elárulta” a következő pontot a városban, ahova mennünk kellett. És így mentünk körbe Szentendrén olyan eldugott utcácskákon keresztül, ahol korábban sosem jártunk! És ezernyi érdekességet tudtunk meg a város történetéről, lakóiról, amiről korábban fogalmunk sem volt. Most már kicsit furcsállom is, eddig miért csak a Korzón sétálgattunk, miért nem jutott eszünkbe, hogy Szentendre nem csak egy sétálóutca….

És ami a lényeg: Közben nagyon jól szórakoztunk, hiszen minden látnivalónál újabb és újabb rejtvények vártak ránk, és izgultunk amiatt, vajon a végére hány pontot sikerül szereznünk?

Nagyon tetszett a játékban az, hogy kötetlen. Sem a kezdés, sem a befejezés időpontja, sem az időtartam, sem esetleg a program megszakítása nincs meghatározva, korlátozva. Közben lehetett ebédelni, fagyizni, sörözni stb., hiszen a játék bármikor újra folytatható vagy újra kezdhető. És az is nagyon tetszett benne, hogy akár egyedül is tökéletesen elszórakoztatott volna, de ketten hárman is nagyon élvezetes akár egy telefonnal is.

Plusz a játékokon kívül is nagyon sok érdekességet megtudtunk, mert az alkalmazásban van egy Info gomb is, és időnként erre is rákattintottunk. Amit pedig a séta közben az Info-n nem olvastunk el, azt majd itthon, egy esős délutánon a fotelben megcsinálom, mert a játékot akárhányszor újra játszhatom. Ki tudja, talán a következőnél több pontot is érek el…

Ja és mielőtt elfelejtem, az alkalmazás neve Hello Város, és a Google Play Store-ból töltöttük le. Azt kell beírni, hogy hellovaros.

Mennyibe került feldobni a szentendrei kirándulásunkat?

Minden településen a játék kezdetén meg kell vásárolni az adott várost, amelynek ára jelenleg 1.450.-Ft. Akár az egész család játszhat 1 telefon készülékkel, tehát a játék költsége adott esetben kevesebb, mint egy fagyizás ára.

További információkat, érdekességeket itt találsz:

De olvashattok róla a www.hellovaros.hu oldalon, vagy a facebookon itt: https://www.facebook.com/hellovaros-103666261403109

Miben más a Hello Város Applikáció mint egy szervezett szentendrei kirándulás?

 

  • Rugalmas: a felhasználó a letöltést követően bármikor és akárhányszor játszhat az alkalmazással.
  • Biztonságos: a COVID-19 járvány miatt javasolt social distancing jegyében a játék használata során nem szükséges a családon vagy szoros baráti társaságon kívül másokkal is találkozni
  • Időjárásbiztos: Mivel nem szükséges időpontot foglalni, ezért bármikor módosítható a játék ideje ha esetleg a tervezett időben esősre fordul az időjárás.
  • Nem szezonfüggő: Habár egy város más képet mutat nyáron, mint a hűvösebb időszakokban, mégis, ha nem esik az eső, egy sétával egybekötött 2 órás játék bármilyen évszakban szórakoztató.
  • Több korosztály számára vonzó: Manapság elég nehéz a kiskamasz-kamasz gyerekeket rávenni arra, hogy érdeklődéssel forduljanak egy város történelme, kultúrális öröksége iránt, de ha ezt egy játék keretében tehetik, akkor ez egy szórakoztató program számukra is.

Miben más a Hello Város Applikáció mint az eddigi városi játék applikációk?

A program során nem egy kitalált szituációban, nyomozásban vesznek részt a felhasználók. A játék „kimenete” kifejezetten az adott város színes történetének, látnivalóinak megismerése.

Emiatt a játékok, feladatok nem az egyre elterjedtebb szabadulószobai logikára épülnek, hanem minden városban más-más feladványokat kapnak a felhasználók, amelyek kifejezetten az adott látnivalóhoz kötődnek, anélkül, hogy előzetes ismeretekkel kellene rendelkeznie a játékosnak a város nevezetességeiről.

A lényeg, hogy a játék összefüggésében kapcsolódik a látnivalóhoz. Ezek lehetnek kvíz kérdések, felelet- és képpárosító játékok, rejtvények, képrejtvények, stb.

 

Mire használható még a Hello Város Applikáció?

  • Oktatás: például osztálykirándulások során használható, vagy a gyerekek számára a saját városuk megismerésére
  • Turisztikai fejlesztések: olyan települések számára is elérhetővé tenni, ahol kevesebb a látnivaló, és csak egy-két turisztikai attrakcióval rendelkeznek, pl. egy fürdővel, amely adott esetben nem elegendő ahhoz, hogy a városba látogató vendégek több időt/vendég éjszakát töltsenek el az adott településen.
  • Külföldi látogatók: az idegenforgalom későbbi újbóli megjelenésekor angol nyelvű változatok kidolgozása a turisták részére
  • Program kisiskolás korosztály részére: Egyes városokban olyan gyerekprogram kidolgozása, amely inkább kincskereső jellegű, de megteremti a nyitottságot 5-8 éves gyerekekben a kultúra és történelmi ismeret iránt.
  • Virtuális utazás: Szükség esetén otthon, egy fotelben ülve is megvalósítható virtuális utazás keretében megvalósuló „városismereti séta” játék kialakítása.

 

Nem csak Szentendrei kirándulás: További kipróbálható városok

  • Balatonfüred
  • Siófok
  • Pécs
  • Esztergom

További információkat, érdekességeket itt találsz: www.hellovaros.hu oldalon, vagy a facebookon itt: https://www.facebook.com/hellovaros-103666261403109

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.