A vezetés és verseny élménye gyerekeknek – Gokart Vác

Gokart Vác - gokart gyerekeknek

Gokart gyerekeknek – Gokart Vác

Henry Fordnak van egy hatalmas mondása: „Az autóversenyzés 5 perccel azután született, hogy elkészült a második autó„. Az autóipar úttörőjétől rengeteg híressé vált idézet maradt fenn, arra azonban, hogy a fiúk veleszületett autóimádata és állandó késztetésük a versengésre mikor és hogyan született meg – sajnos nincs neki… Pedig mindig is érdekelt, miért van az, hogy a fiam pár hónapos kora óta megszállott autóimádó. Első 5 évében szinte csak autókkal játszott, kizárólag (lábbal hajtós) motorral közlekedett. Kisiskolás korára simán Forma1 rajongóvá vált és imádja a virtuális autóversenyzést. Már vezetni is tanul. A pedált nem éri el, így csak földúton az ölemben ülve, itthon pedig sokszor ő parkol be a garázsba. Sokat nem kell magyarázni neki, valahogy így született, a vérében van. Miért imádjuk mindannyian az autót? Hangos, nagy, gyors, formás. Elképesztő szabadságot ad, eljuthatsz vele bárhova, bármikor. Önállóságot ad. A vezetés a legjobb dolgok egyike a világon, örömöt ad, rengeteg időd spórol. És igen, már kisgyerekként boldoggá teheted Te is Őket. Engedd meg nekik, hogy átélhessék ezt az élményt. Hogy közúton nem szeretnéd? Ezt senki sem szeretné… De létezik gokart gyerekeknek is! Vidd el őket a Gokart Vác-hoz gokartozni!

Gokart Vác - gokart gyerekeknekSzülinap a Gokart Vácnál – gokart gyerekeknek

Szülinapot tartottunk a Gokart Vácnál. Én életemben nem gokartoztam -így ez a cikk nem a Gokart Vác autóinak, pályájának szakértői elemzéséről szól. A benyomásaimat mondom el Neked mint szülő, aki egyébként imádja az autókat és imád vezetni.

A képeken látod, hogy a hely hihetetlenül hangulatos. Forma 1-es pályára hajazó kialakítás. Szuper „lelátó”, ahonnan az egész pályát belátod. Az első széksorok mögött asztalok, székek, itt van hely egy kis nassolásra, tortázásra. Nassolni valót, üdítőt vihetsz magaddal, de van egy kis büfé is. Hátul lehet pingpongozni, csocsózni, van egy kis füves focipálya, kapukkal.

Gokart Vác - gokart gyerekeknek

A Gokart Vác menő nyomvonalú gyors, lendületes pályával rendelkezik. Erős és gyors gokartjaik vannak, és a legnagyobb, hogy 120cm felett junior gokartjaik is vannak (5db gokart gyerekeknek!). Ez azért szuper, mert már egy 7-8 éves gyerek is simán vezetheti, eléri a pedált. A mi csapatunk 8-9-10 évesekből állt, ők simán tudták vezetni az autókat. A gyerekek először is beöltöztek. Mindenki kapott egy óriási bukósisakot és nyakvédőt. Beültek a gokartokba, aztán egy kis oktatás következett. És végre a várva várt RAJT: Okosan, megfontoltan kezdték a bemelegítő köröket. Az első 1-2 kört még lassan tették meg, próbálgatták az autókat, a pályát, aztán kezdtek belehúzni az egyenes szakaszokon, a végére meg már az egész pályán ügyesen tolták. Az edzés után következett az időmérő verseny. Az időeredményeket benti kivetítőn is látod. Végül pedig az eredményhirdetés, dobogóval, hátuk mögött kockás F1 fallal, éremmel. És persze óriási boldogsággal!

Gokart Vác - gokart gyerekeknek
A szerelő srácok hihetetlen szimpatikusak, türelmesek és kedvesek voltak a fiúkkal, pedig teljesen kezdő csapat voltunk. Többször beleálltak a fiuk a gumifalba a kanyarokban, ilyenkor – mivel a gokartokon nincs rükverc  –  a szerelő srácoknak kellett visszahúzni őket a pályára. Maximálisan alkalmazkodtak minden szempontból a vendégek igényeihez, nagyon segítőkészek voltak. Pici 4 éves kislányom beülhetett felnőtt mellé 2 személyes gokartba, így ő is átélhette az élményt, imádta a sebességet és egyáltalán nem félt. Mert a lányok is imádnak vezetni, száguldani (itt erről egy tök jó cikk) nem csak a fiúk!
Az eredményhirdetés után tortázás, ping-pong és foci következett. Így egy laza, kb. 3 órás délutáni programunk volt, ami nem került többe, mint egy játszóházas szülinap. A gyerekek imádták minden percét. Óriási élmény volt nekik. Ezzel csak egyetlen bajunk van: azóta azt hallgatjuk, hogy mikor megyünk megint gokartozni…

Gokart Vác – gokart gyerekeknek

Érdemes előre bejelentkezni, mert főleg hétvégén sokan vannak!

Tel: 06-30-360-1015

Cím: GokartVác 2600 Vác, Szent László út 44. (2-es főút 32km szelvény)

Nyitva: H – P: 12.00 – 20.00, Sz-V és ünnepnapokon:  10.00 – 20.00

Webhely: gokartvac.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.