Tour de Bulgaria 2. állomás

Bolgár gasztronómiai-, bor- és kultúrális est
– Hajósinas bolgár étterem, Szentendre


Avagy Kukeri, a bolgár busójárás & Trifon zarezan – szőlőmetszés. Hogy mi van…? Korábban írtam már a 
Hajósinas bolgár étteremről és különleges programjukról, a Tour de Bulgaria 1. állomásáról. Ha az elsőt netán kihagytad (vagy épp azon is ott voltál), még nem késő! Most is becsatlakozhatsz, és szombat délután (2018. Február 24, 17.00) részt vehetsz a túra második állomásán a Hajósinas bolgár étteremben Szentendrén.

Tour de Bulgaria – az meg mi?

Bolgár gasztronómiai-, bor- és kultúrális est. a Tavasz Patrícia Bulgária szakértő rövid előadása alatt hihetetlenül finom bolgár borokat kóstolhatsz, az ismert borszakértő, Rossen Tkatchenko, a bolgár borok magyarországi nagykövete, a Bolgár-Magyar Gazdasági Kamara Elnöke tolmácsolásában. Senki nem iszik magában. Ezért a borhoz kísérő is jár, megkóstolhatod a borokhoz kínált többféle könnyű fogásból összeállított bolgár előétel kínálatot, a mezéket. A rendezvény helyszíne az étterem borospincéje.

Borok:

Katarzyna borászat – Cheval – Chardonnay
Terra Tangra borászat – Mavrud Rozé
Lovico borászat – Gamza – Kotta 299
Terra Tangra borászat – Organic Blend – Red Cuvee
Zagreus borászat – Mavrud – Premium Reserve
Terra Tangra borászat – Black Label – Malbec

Előételek / Mezze:

Majonézes padlizsánkrém
Tarama Hayver (halkrém ikrával)
Lukanka & szirene sajt
Sült paprika paradicsom mártással
Bolgár küfte és kebabcse
Banica

Hajósinas bolgár étterem

Az étterem a régió egyik legizgalmasabb kulináris színfoltja, kitűnő választás családi ebédre, romantikus vacsorára és üzleti vagy baráti összejövetelekre is. De a Hajósinas nem csupán egy családi étterem, nagyon kedves személyzettel. Válaszként a vendégek igényeire, az étterem nem olyan régóta már mini delikátként is működik. Megvásárolhatod náluk az itt fogyasztott bolgár borokat palackostul. Megveheted Bigfoot márkájú kézműves söreiket is. Jövőbeni terveik között szerepel még az is, hogy néhány házi készítésű autentikus bolgár fogást is magaddal tudj majd vinni tőlük, amire szintén nagy kereslet mutatkozik, mert sokan nem csak az ételekt, de még a tányérokat is meg akarták venni. Ez még persze csak a jövő. De most vissza a jelenbe:

Borkóstoló gyerekekkel?

A Borest felnőtteknek szóló rendezvény, de a Hajósinasban gondoltak a családosokra is. Gyerekek részére az étterem emeletén egy külön játszó részt rendeznek be erre az időtartamra gyermekfelügyelettel, játékokkal. A borest helyszínén (a borospincében) mindig rengeteg a vendég, ezért ott nem jut hely számukra. A Gyerekbelépő: 2.900 Ft, mely tartalmaz: 1 db gyerekmenüt (3 fajtából választhatnak az A’la Carte étlapról) valamint korlátlan limonádé fogyasztást.

Autóval borkóstolóra?

Ha olyan peched van, hogy pont neked kell vezetned és gépjárművel érkezel, vagy egyéb okból épp nem ihatsz alkoholt, akkor csak szólj a rendezvény elején a szervezőknek. A sorban érkező jobbnál jobb borok helyett az est végén választhatsz magadnak egy palack bort – azt ami mindenkinek a legjobban ízlett – a meghatározott listáról.

Ne maradj le, jelentkezz minél előbb!

Már nagyon kevés idő és hely maradt szombatig, jelentkezz! Jelentkezés: február 22-ig az info@hajosinas.hu e-mail címen. Részvételi díj: 6.900 Ft/fő (gyermek: 2900Ft/fő)

Hajósinas bolgár étterem

Cím: 2000 Szentendre, Dézsma utca 2/B

Webhely: hajosinas.hu (itt az étlapot is megtalálod)

Az eseményt megtalálod itt, a Hajósinas étterem Facebook oldalán is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.