Holy cow burger Szentendre

holy cow burger

Holy cow burger Szentendre

Szabi a pék fogásait már jól ismered a Panificio il Basilicoból. Mostantól kipróbálhatod isteni kézműves burgereit is a Holy cow burger-ben, Szentendre belvárosában. A Holy cow – micsoda mázli – nemrégiben költözött ki Budapestről, egyenesen Szentendre sétáló utcájára, a Dumtsára. Furcsa, hogy a Holy cow burger éppen szemben található egy másik burgerezővel. Lehet, hogy lassan Szentendre az újra éledő burger kultusz fellegvára lesz?

Mindenféle hamburgert kóstolhatsz itt, egyenesen az étlapról. De ha nem elég extra számodra a kínálat – amin meglepődnék –  kérhetsz a burgeredbe extra feltétet, mint például cotto sonka, kacsamáj, vagy jalepano paprika. A burger zsemlék mind organikus alapanyagból készültek. Az egyedi burgereket természetesen egyedi pékárukban szervírozzák. Az étlapjukat látod az alábbi képen, és megérted, miről beszélek:

A Holy cow alapterületre igen kicsi, nem sokan férnek be. Viszont amikor végre jön a jó idő, nem csak a cseresznyefák virágai nyílnak, hanem

Holy cow burger terasza

is a Dumtsán. Kint és bent tényleg kivétel nélkül extra burgereket kóstolhasz. El nem tudom képzelni, Szabinak hogy jutnak eszébe ezek a hajmeresztőnek tűnő kombinációk, mint például „Marhahús és sült sonka saját sütésű kakaós kalácsban…” vagy „marhahús olivás csigában…”  vagy éppen a grillezett csirkemell filé mézes fahéjas puffasztott rizzsel szórt buciban…”. Amit azonban ezekből kóstoltam, nagyon finom volt, valóban harmonikus ízvilággal. Tedd próbára őket Te is!

Nem kell azonban aggódnod akkor sem, ha nem tartod magad ennyire ínyencnek. Mert a Holy cow-ban klasszikus hamburgert is kapsz. Sőt nem csupán marha, de malac húspogácsa is, és csirke burger is van. És még:

Holy cow burger – vegáknak?

Igen, igazad van… A húsimádók járnak burgerezni. A Holy cow-ban azonban kapsz vega burgert is, nem is egy félét találsz. Lehet hogy még Te is megkóstolnád…

Holy cow burger

Cím: 2000 Szentendre, Péter Pál u. 3.

(70) 256 1718

Nyitva: Szerda – Vasárnap 11-20. H,K zárva

Webhely: Holy Cow Burger Facebook

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.