Jazz és borfesztivál Szept. 28-30

jazz és bor fesztivál

Jazz és borfesztivál Szentendre Szeptember 28-30

Ma nem is gondolnád, hogy Szentendre életében egykor milyen fontos szerepe volt a szőlőnek és bornak. A múlt század második feléig Szentendre híres bortermelő város volt, a környező hegyoldalak mindegyike be volt ültetve szőlővel, ezért a városnak sok pincére volt szüksége, ami még a mai városképet is nagyban meghatározza. A város alatt ma is kiterjedt pincerendszer található, ezeket látogatni sajnos nemigen lehet, a szőlőtermelésnek és a borkultúrának pedig a múlt század közepén a filoxéra járvány vetett véget. Idén azonban szeptember utolsó hétvégéjén a Fő téren és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában újra a boré és a jazz zenéé a főszerep! A szentendrei jazz és borfesztivál kulináris élvezeteken túl számos zenei, kulturális és gyermekprogramot kínál a Szentendrére látogatóknak.

Több neves pincészet kínálata mellett különböző bor ihlette városismereti séták várnak Rád. A rendezvény emellett számos kulturális programmal, két színpadon koncertekkel zajlik, így mutatkozik be Szentendre a maga kisvárosias, mediterrán jellegével, és a szőlő- és bortermeléssel kapcsolatos történelmi hagyományaival.

  • 30 borászat az ország minden borrégiójából, olyan tematikus mesterkurzusokat tart, mint például: Kadarka-párbaj, Magyar kékszőlők kóstolója, Narancsteszt és a legjobb magyar házasítások.
  • A helyi éttermek borvacsorákkal, borkóstolókkal készülnek. Az Édeni Édesség boltja Ritka borok és ritka jó csokoládék párosításával különleges ízélményt kínál.
  • A Somlói Borudvarban akár borházasságot is köthetnek a vendégek, vagy különleges borkóstolók keretében megízlelhetik Somló férfias fehérborait.
  • A Borkorzó alias Dumtsa J. sétálóutca több színpadán már kora délutántól szólnak az ingyenes koncertek. Csak úgy mint a Fő téren: többek között a Fourtissimo Jazz Orchestra, a Kozma Orsi Quartet, a Magyar Rapsody Projekt, Gájer Bálint és a Borbély Mihály vezette Dunakanyar Jazz Quartet- fognak koncertezni a nagyszínpadon. Esténként pedig a Dunaparti Kacsakő Bisztró és a Barlang beszáll az élményversenybe.Lesz jótékonysági kép- és borárverés és borkóstolással egybekötött művészeti est, illetve tárlatvezetés is.

jazz és borfesztivál szentendreJazz és borfesztivál Szentendre Fő téri nagyszínpad programja:

Szeptember 28. péntek
17:30 Pankastic!
20:00 Magyar Rhapsody Projekt – MRP
Magyar Rhapsody Projekt – Szentendrei Jazz- és Borfesztivál

Szeptember 29. szombat
13:30 Czirják Csaba trio
15:30 Special Smooth
17:30 Loop Doctors
20:00 Gájer Bálint
Gájer Bálint koncert – Szentendrei Jazz- és Borfesztivál

Szeptember 30. vasárnap
13:30 Swing Bussiness
15:30 Dunakanyar Jazz Quartet
17:30 Kozma Orsi Quartet
19:30 Fourtissimo
Fourtissimo Jazz Orchestra – Szentendrei Jazz- és Borfesztivál

A koncertek ingyenesek.

Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között

További fesztivál programok Szentendrén: Szentendre városi fesztiválok 2018-ban

 

Szentendre program: Szentendre városi fesztiválok 2018-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.