A Szentendrei Kisállatkertben jártunk

Itt jártunk: Szentendrei Kisállatkert

A Skanzen felé, a Tegez utca aljában található Szentendrén a Szentendrei Kisállatkert. Bár 2020-óta itt van, mi még nem láttuk. Megtudtuk, hogy a Kisállatkert nem csak állatkert, hanem alapítványuk bajba jutott vadállatok mentésével foglalkozik. Gyógyításukat és visszaengedésüket helyben végzik és akik sérülés vagy egyéb dolog miatt  mégsem engedhetőek vissza a vadonba a Szentendrei Kisállatkertben új esélyt kapnak. Őket és társaikat látogattuk ma meg és nagyon tetszett a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, amit itt láttunk!

A kisállatkert tényleg kicsi, de 1.5 -2 órát mi simán eltöltöttünk benne és még így sem akaródzott indulni…  Belépő megvásárlása után természetesen állateledelt is vettünk és akiket szabad etetni, azokat mind meg is etettük 🙂 Az állatokat szépen rendezett és tisztán tartott kifutókban tartják itt, a lehetőségekhez mérten természetes környezetükben. Rengeteg információ található a kifutó kerítésére erősített táblákon, nem csak  a fajtáról, hanem magáról az egyedről: Honnan érkezett, miért lett éppen ez a neve, esetleg arról, milyen sérülés érte, ami miatt sajnos nem mehetett vissza  a természetbe.

Az egész állatkertben érződik, hogy itt az állatokat, a természetet szeretik és tisztelik, és látszik az is, hogy fontos számukra az, hogy kis látogatóik a lehető legtöbbet tudjanak meg az állatokról, növényekről és egyáltalán az őket körülvevő természetről. Madarak, hüllők, emlősök, vadállatok és háziállatok élnek itt együtt békében. Látványos rovarhotel, csoda szép virágokkal teli lepkekert és  fatörzs kirakat teszi még látványosabbá és érdekesebbé a Kisállatkertet.

Érdekes, hogy legtöbb állatról elmondható – még a vadállatokról is – hogy egyáltalán nem fél és nem rejtőzik el, maximum az, aki éppen aludni szeretne fényes nappal. A Kisállatkert talán legméretesebb lakóját, a lámát sajnos nem láttuk mert elbújt, de a szurikáták például nem aludtak, hanem hihetetlen érdeklődéssel nézegettek vissza ránk, kommunikáltak velünk. Ha a repülő hangját hallották az ég felől, mindjárt mindannyian figyelték, mi lehet ez a zaj és honnan jön?

Oreo, a kecske rendkívül barátságos volt, nem eresztett minket. Lehetett simogatni a végtelenségig, még az után is, hogy minden eledelt elfogyasztott. Éppen úgy mint a törpemalacok, akik nedves kis orrukkal böködtek még egy kis zoo csemegét kunyerálva.

Legnagyobb meglepetés a kenguruk kifutójánál ért bennünket. A kengurukat ugyan hiába csalogattuk a kerítéshez,  de egyszer csak  mögülük előkocogott egy hatalmas párducteknős, lehetett vagy 70 cm átmérőjű és barátságosan odalépdelt hozzánk, figyelmesen nézegetett minket, mit is szeretnénk tőle.

Általában véve nagy békesség honolt itt és valahogy olyan jó érzés ezen a pici, állatokkal teli helyen, hogy nehezünkre esett elindulni. Aki pedig még ennél többet szeretne (maradni), lehetősége van a Szentendrei Kisállatkertben

  • szülinapozásra
  • csapatépítésre
  • éjszakai látogatásra, amikor legtöbb lakó jóval aktívabb
  • rendhagyó biológia órára iskolás csoportok részére is.

Aktuális nyitvatartás, jegyárak és minden más információért látogass el a Szentendrei Kisállatkert honlapjára: szentendrezoo.hu -ra, és a Kisállatkertbe mindenképpen! Ha teheted válts támogatói jegyet, ezzel segítve az állatokért hozott áldozatos munkájukat!

További állatos és lovas cikkekért látogasd meg lovas blogunkat: Lovasmánia.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.