Szentendre kilátó

Szentendre kilátó

Szentendre kilátó

Szentendre bővelkedik látnivalókban, és rengetegen keresik a klasszikus kilátót is itt Szentendrén. Ilyet itt nem találnak, azonban a város több pontjáról is bámulatos panoráma tárul elénk. Hogy honnan legszebb a kilátás, azt ne a fotók alapján döntsd el, hanem  nézd meg magad a valóságban 3D-ben Szentendrén!

Szentendre kilátó – Szentendre Belváros

  • Személyes kedvencem a Szamárhegyen a Tobakosok keresztje

A Tobakosok keresztje a Bartók Béla u. legmagasabb pontján található. A múltban az ide települt szerb, dalmát bőrdíszműves lakosság mély vallásosságát tükrözte, ma pedig nem tudsz úgy elhaladni a kereszt mellett, hogy ne torpannál meg. Lélegzet elállító a kilátás a kereszt tövéből, és az alatta elterülő teraszokról. Látod innen a Dunát, Szentendre belvárosát, a környező hegyeket, de még Szigetmonostor tornyait is.

Romantikus programok Szentendrén - Szentendre kilátó

  • Csodás kilátás az ősi templom tövéből – Templomdomb

Szentendre legősibb temploma a Keresztelő Szent János Plébánia templom, Szentendre belvárosának legmagasabb pontján a Templomdombon áll. A templom tövéből a hatalmas fák árnyékból csodás panoráma nyílik a terrakotta színű háztetőkre, fura kéményekre, Szentendre teljes belvárosára és a Dunára.

Templomdomb - Szentendre kilátóSzentendre kilátó – a Pismány hegy tetejéről

Imádjuk a naplementéket. Naplementekor megállunk egy pillanatra, megcsodáljuk a vöröslő ég alját, a lágy fényeket, meleg színeket. A napfelkeltével kicsit más a helyzet. Kevesen csípjük el – pláne úgy hogy ráérősen, nyugodtan rácsodálkozhassunk. A napfelkelte megtekintésére rengeteg hely adódik Szentendrén. A városnak fekvéséből kifolyólag amúgy is vannak magas pontjai, épületei, sok helyről élvezheted a látványt és persze mindenhonnan kicsit más az élmény. Már ha időben fel tudsz kelni hozzá. Ha alkalmad nyílik rá, egyszer lesd meg a napfelkeltét Pismány tetejéről. Én nem láttam még ilyet máshol. Hajnalban ha lenézel a vársora, a Duna miatt az egész város sejtelmes ködpárába van burkolva. Nem látsz belőle sokat, csak a párából kiemelkedő templomtornyokat és a domboldalon már magasabban fekvő részeket. Ezek vöröses – rózsaszínes fényben játszanak, színeik visszaverődnek a ködpaplanon. Az egész hihetetlen békét sugároz és tényleg olyan, mintha rózsaszínben látnád a világot.

Szentendre kilátó

A városon kívül

Szentendre kilátó – Kőhegy

Ha kicsit több időd van és ki rándulnál Szentendre belvárosából, jó kis úti cél lehel  Neked a Kőhegyi kilátó. Ami szintén nem kilátó, csak egy nem is olyan kicsi tisztás a Kőhegy tetején, Szentendre felett. Laza 3-4 óra alatt oda-vissza megtehető kellemes kirándulás Szentendre belvárosából. A tisztáson süthetsz magadnak szalonnát, de javaslom, hogy ne hagyd ki a Kőhegyi turistaház specialitását a Kőhegyi káposztás kolbászlevest. Helyi kézműves sörrel lekísérve kitűnő kényeztetés a fáradt túrázóknak.

Szentendre Kőhegy - Szentendre kilátó

A Bölcső hegyi kilátó

A 2021 késő őszén átadott, vadonatúj Bölcső hegyi kilátóról csodás, 360 fokos panoráma nyílik a környező térségre. A modern és arányos hasáb alakú, fagerendákból készült alig 7 méretes kilátóról jól látszanak a környező hegycsúcsok, rendkívül tiszta időben pedig egészen a Mátráig láthatunk. A Bölcső hegyi kilátó Lajos-forrás felől közelíthető meg rövid, de nagyon meredek ösvényen (A túra mintegy 20 perc alatt megtehető.) Hosszabb túra ötletekekért kattints ide

Szentendre kilátó +1 ráadás a csodás panorámát kutatóknak – Szentendrei sziget Szigetcsúcs

Vadregényes nyári program a kempingezés Szentendrei szigetcsúcson. Különösen nagy élmény, ha vízen érkezünk, nem négy keréken. Szerintem a Szigetcsúcs mégis ősszel a legszebb. Ez az, amit ne hagyj ki!  A sziget legeslegészakibb pontjáról a visegrádi Fellegvár látszik bal kéz felől fent, a hegy tetején. Az őszi erdő színei tükröződnek alatta a Duna vizében. Jobb felől a Börzsöny lankásabb lejtői, a sárga barna, zöld leveleken csillog a nap fénye. Senki nincs itt rajtad kívül. Tökéletes harmónia, tökéletes csend, csak a Duna hömpölyög körülötted…

Szentendrei szigetcsúcs

Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között
vagy inkább a látnivalók érdekelnek? Ezt nézd meg: Szentendre látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.