Romantikus séta Szentendrén

romantikus séta szentendrén

Romantikus séta Szentendrén

Szamárhegy zegzugos utcáin, csodás kilátással a Dunára

Szentendre belvárosából kevés szebb panoráma van, mint a Duna és a belváros képe a szamárhegyi Szerb (Tobakos) kereszttől. Mire felsétáltatok ide Szentendre bármely részéről és kigyönyörködtétek magatokat a csodaszép panorámában, már meg is éheztetek, szomjaztatok. Van is kéznél egy jó hely: A Dalmát Szamár Bisztró. Minden napszakban, de leginkább reggel és  estefelé remek választás, ilyenkor nincsenek már turisták. Nagyon kedves, hangulatos kis hely,  többek között finom forrócsokival, koktélokkal és remek mártogatós ételekkel.

Ha itt

végeztünk, nézzük, mik is a további a romantikus programok Szentendrén:

Szentendre Belváros – Templomdomb

Szentendre legősibb, XIII. századi temploma a Keresztelő Szent János Plébániatemplom a város közepén, a szakrális hangulatú Templomdombon áll. Itt a város felett – mégis egészen közelről – csodálhatjátok meg Szentendre híres terrakotta színű háztetőit, fura kéményeit. Nehéz elszakadni a látványtól… Ha  lesétáltok a Belgrád székesegyház irányába, annak romantikus, ősfás kertjén keresztül kilépve a Duna felé eső gyönyörű kovácsoltvas kapun utatokba esik az Al Cuor Contento olasz étterem: egy csöppnyi Toscana Szentendre szívében néhány asztallal, egyszerű választékkal, de annál finomabb olasz tésztákkal, olasz házigazdával. A tiramisut ne hagyjátok ki, de vigyázat, függőséget okoz!

Romantikus programok SzentendrénVadregényes séta kettesben a Bükkös pataknál

A Dunától elsétálni egészen a Vashídig a Bükkös patak partján, igazán vadregényes, romantikus dolog. És nem is olyan rövid sétaút. Mire megérkeztek a Vashídhoz, mindkettőtöknek biztosan jól esik majd Szentendre legjobb pizzája, esetleg egy jófajta kávé a Panificio il Basilico hangulatos éttermében vagy kávézójában.

szentendre pizza napSzobrász utcától a Bükkös patak mentén a belvárosba

A tágas parkos térré szélesedő Szobrász utca felől a varázslatos hangulatú kis parkon át, lépcsőkön lesétálva a Bükkös patakhoz, majd tovább a belváros felé kellemes sétát tehettek Szentendre sétáló utcájáig a Dumtsa Jenő utcáig, vagy egészen le a Duna partig. Itt pedig már csak egy dolgot kell kitalálnotok: hogy hová üljetek be egy frissítőre, vagy egy finom vacsorára? Szentendre Duna partja nem csupán festői látvánnyal kényeztet minket, éttermek, pizzériák sorának széles választékát ízlelhetjük meg itt a duna parti hangulatos teraszokon.

Romantikus programok Szentendrén Duna korzó és Streetfood

Szentendre Duna korzó sétánya a teljes átalakítás előtt is romantikus hely volt. Ez a jellege nem veszett el, de átalakult. Laza esti séta a parti sétányon mindig kellemes kikapcsolódás. Ha megéheztek, de komolyabb helyre nem ülnétek be, még mindig van más választás. Fantázia büfében vegyetek lángost, csakis különleges feltéttel, de olyat, amivel séta közben is simán elbántok. Finom forralt borral lekísérve egy dunai panorámával a háttérben már majdnem romantikus vacsora.

valentin nap szentendreÉs amihez nem kell semmi: Csak egy séta az erdőben

Gyönyörű csendes erdei sétaút vár Rátok a fák között, Pismány legtetején a Cseresznyés út végében, a természet lágy ölén. Ha nem épp Pismányban laktok, és nem akartok kocsiba ülni, vagy már túl késő este van, akkor amikor már csendes az utca, induljatok el egy jó kis sétára a friss levegőn, csak úgy a saját környéketeken

Ha még többet szeretnék tudni Szentendréről, itt találsz még több böngésznivalót: Szentendre látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.