Szentendre horgászat

szentendre horgászat

Szentendre horgászat, dunai horgászat

Szentendre számos látnivalót, programot és kikapcsolódási lehetőséget kínál a látogatóknak. A horgászat az egyik ilyen lehetősége e dunaparti városnak. Aki szeretné kipróbálni ezt az aktív, pihentető kikapcsolódást, a szentendrei horgászatot, feltétlenül fontos, hogy rendelkezzen horgászengedély-lyel és napijeggyel. Előbbit egy horgászegyesületnél, vagy korlátozottabb formájában, a turista engedélyt a NÉBIH honlapján tudja kiváltani, utóbbit egy horgászboltban, ahol a szükséges horgászfelszereléseket is be lehet szerezni.

Hol érdemes horgászni a Dunán?

Aki nem rutinos dunai horgász, az jobban teszi, ha kezdésnek egy sóderos aljzattal rendelkező szakasszal próbálkozik, amennyiben nem szeretne nagyobb mennyiségű felszerelést a vízben hagyni. Itt általában jóval kevesebb akadó található, és a halak is szívesen tartózkodnak ilyen helyeken. Sok bosszúságot spórolhatunk meg magunknak, ha horgászat előtt egy kicsit tájékozódunk a parton lévő horgászoktól, vagy a környéken lévő horgászboltoknál a szentendrei horgászat lehetőségeiről.

A környék közkedvelt horgász helyei a Pap szigeten, Szentendre – Leányfalu parti séta út mentén találhatók, néhányan horgásznak Szentendre belvárosában is, bár ez a szakasz igen zsúfolt, sokan sétálgatnak, dobálnak kavicsot a vízbe, ami lássuk be, nem kedvez a nyugodt horgászásnak.

Fontos figyelembe venni még a vízállást is. Áradó víznél sok hordalék kerül a vízbe, amely jelentősen megnehezíti a horgászatot, és az előző nap kinézett horgászhely könnyen lehet, hogy teljes egészében víz alá kerül.

Tipp: Ha nem a Duna parton, hanem inkább csónakból horgásznál, vagy szeretsz vízitúrázni és horgászni egyaránt, próbáld ki a horgászkajakot! Egy jó kis vízitúra közben a Dunakanyarban, vagy csak úgy, a horgászat öröméért!

Tippek a dunai / Szentendre horgászathoz

  • Etetőkosaras, fenekező horgászat esetén olyan kosarat válasszunk, amely üresen is megáll a vízben
  • Minimum 150 gramm dobósúlyú bottal próbálkozzunk fenéken
  • Úszós készség esetén folyóvízi úszót válasszunk
  • Az etetésnél vegyük figyelembe a sodrást, mindig feljebb etessünk, mint ahol horgászunk
  • Figyeljünk a felszerelésünkre, mert bármikor jöhet egy jobb hal, és csak integethetünk a botunk után
  • Mindig legyen nálunk élőcsali

Ha ezt a néhány dolgot szem előtt tartjuk, tájékozódunk a a horgászhelyekről, akkor egy remek program lehet a Szentendre horgászat, és megismerhetjük a dunai halakat és a dunai horgászat szépségeit. Ha elsőre nem sikerül, ne csüggedjünk, ismétlés a tudás anyja… Ha kitartóak vagyunk, előbb-utóbb szép sikereket érhetünk el e remek kikapcsolódási lehetőség, a dunai horgászat terén.

Horgászattal kapcsolatban rengeteg hasznos cikket, tippet találsz a pecacsarnok.hu oldalon. Érdemes ide benézni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.