Kisoroszi Szigetcsúcs

Kisoroszi Szigetcsucs

Kisoroszi Szigetcsúcs – Szentendrei sziget

 

Nyár: Tomboló hőség, Dunakanyar, hűs vízű Duna, Kisoroszi Szigetcsúcs nyári csillagos éjszakán sátorban, vadregényes kavicsos strand, retro vadkemping feeling.

Ősz: Vénasszonyok nyara, Dunakanyar, langyos vízű Duna, Kisoroszi Szigetcsúcs őszi szombat délelőtt halvány napsütésben, vadregényes Duna part kicsi homokszigetekkel.

Míg a fiam golfozni tanul a Kisoroszi Golf Clubban addig a lányommal kisétálunk a Szentendre sziget északi csúcsára vagyis a

Kisoroszi Szigetcsúcsra

egy októberi napos szombat délelőtt. Kavicsot, kagylókat szeretne gyűjteni. A szokásosnál most kicsit magasabb a víz, minden sáros, latyakos. A sziget legeslegészakibb pontján mégis megtaláljuk a nyári strandolásról jól ismert homok és kavicspadokat. Én nem tudok száraz lábbal átkelni, nem is megyek. De a Kislány gumicsizmában bejárja a kavicsszigeteket, átgyalogol az 5-10 centi magas Duna vízén – micsoda kaland! És valamennyi szigetről begyűjti a csodás kavicsokat, kagylókat. Minden fára felmászik, alacsony törzsük, földig hajló vastag ágaik miatt ez itt könnyen megy. Olyan az egész mint egy természet alkotta kalandpark.

Közben én száraz lábbal nézelődök. Bámulatos, nem mindennapi panoráma nyílik a Szigetcsúcsról: A visegrádi Fellegvár látszik bal kéz felől fent a hegy tetején. Az őszi erdő színei tükröződnek alatta a Duna vizében. Jobb felől a Börzsöny lankásabb lejtői, a sárga barna, zöld leveleken csillog a nap fénye.

Hihetetlen, de senki nincs itt rajtunk kívül. Tökéletes harmónia, tökéletes csend, csak a Duna hömpölyög körülöttünk. Tökéletes szombat délelőtt a Kisoroszi Szigetcsúcson.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.