Szentendre biciklitúra – TOP 3 túraútvonal amihez elég egy övtáska is

Szentendre biciklitúra – TOP 3 túraútvonal amihez elég egy övtáska is

A Budapesttől 22 kilométerre található Szentendre a Dunakanyar kapujában fekszik. A vásári forgatagtól mindig pezsgő mediterrán hangulatú kisváros igazi turistaparadicsom és a fővárosiak kedvenc kirándulóhelye is. Zegzugos, szűk macskaköves utcáit járva eldugott kis kávézókra, hangulatos éttermekre bukkanhatunk és nagyokat sétálhatunk a Duna-parton is.

Ide érkezve vagy innen indulva a Dunakanyar páratlan szépségeit fedezhetjük fel két keréken. Csatolj fel egy övtáskát kerékpártúrához a derekadra és pattanj a nyeregbe! Nem tudod merre indulj? Mutatjuk a TOP 3 Szentendrei kerékpáros túraútvonalat.

  1. Budapest – Szentendre biciklitúra

Az egyik legszebb és legnépszerűbb Budapest környéki kerékpárút a Szentendrei útvonal. A Duna partján haladó körtúra 42 kilométeres távja tökéletes hétvégi program lehet bárkinek. Ha gyerekekkel vágsz neki, akkor beiktathattok egy kis pihenőt a hangulatos Római-parton vagy csobbanhattok egyet a Lupa-tónál. Ekkora távra tökéletes választás egy kisebb kapacitású kerékpáros övtáska is, amiben a személyes holmik mellé befér egy kis snack és természetesen a pótbelső meg a gumileszedő, ami nélkül ugye el sem indultál volna?!

  1. Szentendre – Visegrád kerékpáros körtúra

Ha még bőven van kilométer a lábaidban és tovább tekernél, akkor Szentendréről gurulj tovább Pilisszentlászlón át Visegrád felé. A Dunakanyarban útközben több helyen is megpihenhetsz, de ha csak Visegrádon szállnál le, akkor mindenképp vigyél magaddal vizet is az útra. Egy nagyobb méretű biciklis övtáska azért praktikus, mert a helytakarékos ivózsák is belefér. A streamerben 1-1,5 liter folyadékot szállíthatsz és ha nem akarod megszakítani az utat, akkor menetközben is ihatsz belőle. Elkapott az eső? Ne aggódj. A derékra csatolható kistatyó vízlepergető anyaga nem hagy cserben a legnagyobb zuhéban sem. A 42 kilométeres körtúrán Visegrádról a csodálatos Dunabogdány, Tahitótfalu és Leányfalu útvonalon át érdemes visszakerékpározni Szentendrére.

  1. Szentendre – Pap-rét

Egy másik népszerű és könnyű Szentendrei biciklitúra a Pap-rétre visz, zömmel aszfalton. A közel 1 órás, oda-vissza 13 kilométeres rövid táv kezdőknek is ajánlott. Nem ígérjük, hogy a szintemelkedés miatt nem lesz izomlázad másnapra, de a sikerélmény garantáltan nem marad el. Ezért ne felejtsd el a kistáskád zsebeit feltölteni energiaszeletekkel. Egy kulacstartós biciklis övtáska ideális erre az útra, hiszen az erdei emelkedőn tempózva hálás leszel minden korty vízért. Mászás közben a táska stabil illeszkedését a széles oldalpántok biztosítják. A párnázott, jól szellőző hátoldal pedig szinte ventilátorként csökkenti az izzadást. Az endorfinlöketet a Pap-rétre érve a táj gyönyörű látványa tovább fokozza, ahol a természet lágy ölén, távol a város zajától megpihenhetsz.

 

Neked melyik túraútvonal lesz a kedvenced?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.