Romantikus programok, romantikus helyek Szentendrén

Romantikus programok Szentendrén

Romantikus programok, romantikus helyek Szentendrén – nem csak Valentin napra

Romantikus séta a Szamárhegy zegzugos utcáin, csodás kilátással a Dunára

Szentendre belvárosából kevés szebb panoráma van, mint a Duna és a belváros képe a szamárhegyi Szerb (Tobakos) kereszttől. Mire felsétáltatok ide Szentendre bármely részéről és kigyönyörködtétek magatokat a csodaszép panorámában, már meg is éheztetek, szomjaztatok. Van is kéznél egy jó hely: A Dalmát Szamár Bisztró. (Cím: Szentendre Bartók Béla utca 11, nyitva: H-P 7.30-22.00, Szo, V: 10.00-22.00) Minden napszakban, de leginkább estefelé remek választás, ilyenkor nincsenek már turisták. Nagyon kedves, hangulatos kis hely,  többek között nagyon finom forrócsokival, koktélokkal és finom mártogatós ételekkel. Ha itt végeztünk, nézzük, mik is a további a romantikus programok Szentendrén:

Romantikus programok Szentendrén

Kép forrása: Dalmát Szamár Bisztró

Vadregényes séta kettesben a Bükkös pataknál

A Dunától elsétálni egészen a Vashídig a Bükkös patak partján, igazán vadregényes, romantikus dolog. És nem is olyan rövid sétaút. Mire megérkeztek a Vashídhoz, mindkettőtöknek biztosan jól esik majd Szentendre legjobb pizzája, esetleg egy jófajta kávé a Panificio il Basilico hangulatos éttermében vagy kávézójában. Ha épp Valentin napon mentek, biztosan készülnek majd valami Valentin napi meglepetéssel is számotokra.  (Cím: Szentendre János u. 2. Nyitva: Hétfő kivételével minden nap 11.00-22.00)

Romantikus programok Szentendrén Duna korzó és Streetfood

Szentendre Duna korzó sétánya a teljes átalakítás előtt is romantikus hely volt. Ez a jellege nem veszett el, de átalakult. Laza esti séta a parti sétányon mindig kellemes kikapcsolódás. Ha megéheztek, de komolyabb helyre nem ülnétek be, még mindig van más választás. Fantázia büfében vegyetek lángost, csakis különleges feltéttel, de olyat, amivel séta közben is simán elbántok. Finom forralt borral lekísérve egy dunai panorámával a háttérben már majdnem romantikus vacsora.

Romantikus programok SzentendrénEgy csepp Toscana Szentendrén a belvárosban

Al Cuor Contento (Szentendre Alkotmány utca 5. Nyitva: kedd és szerda kivételével minden nap 12.00-21.00) egy csendesen megbúvó apró kis hely, néhány asztallal, végtelenül egyszerű választékkal, de annál finomabb olasz tésztákkal, igazi olasz házigazdával. A tészták frissen helyben készülnek, az ízek harmóniája garantálja, hogy másnap is nála akartok majd enni. Ami azonnali függőséget okoz, az a tiramisu – egyszerűen tökéletes.

Romantikus programok Szentendrén

Kép forrása: Al Cuor Contento

Romantikus filmnézés a P’art moziban

Minden mozi készül a szerelmesek napjára a Valentin napra, A P’art moziban (webhely: http://partmozi.hu/) sincs ez másképp. Ha nem voltál még itt, mindenképp próbáld ki. Családias hangulatú, kis alapterületű art-mozi multiplex ülésekkel, finom, óriásbögrében szervírozott gyümölcsteákkal, amit be is vihetsz magaddal a filmre. Hihetetlen feelingje van!

Romantikus programok Szentendrén

Kép forrása: P’art mozi

És amihez nem kell semmi: Csak egy séta a hóban

Hátha a természet megoldja helyettünk idén a programot? Gyönyörű csendes erdei sétaút a fák között Pismány legtetején a Cseresznyés út végében, a természet lágy ölén. Persze csak nappali túra ajánlott. Ha nem Pismányban laktok, és nem akartok kocsiba ülni, vagy már túl késő este van, akkor amikor már csendes az utca, öltözzetek fel és induljatok el egy jó kis sétára a friss hóban, csak úgy a saját környéketeken. Persze persze, holnap munka van, de ezen az egy éjszakán igazán megengedett egy kis ébren maradás…

Képek forrása: Vass Szilvia

További romantikus programok Szentendrén, illetve további Valentin napi ötletek még itt: http://valentinnap.info/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.