Szentendrei látnivalók gyerekeknek akár esős időben is!

Szentendre látnivalók gyerekeknek

Szentendre látnivalók gyerekeknek

Szentendre számos látnivalót, programot és kikapcsolódási lehetőséget kínál látogatóinak az év minden szakában. Különösen szerencsések az itt élő vagy ide látogató kisgyermekes családok, mert rengeteg program, látnivaló akad itt, melyeket kimondottan gyerekekkel érdemes felfedeznünk. Rengeteg hely van, szabadtéri program, ahová jó időben érdemes ellátogatni, de legnehezebb kitalálni általában azt, ha rosszra fordul az idő, mi legyen a program. Főleg az iskolai szünetekben fontos, hogy kiváló programot találjunk a gyerekeknek, mert ilyenkor hosszabb időtávon kell megoldanunk a „szórakoztatásikat”. Itt találsz 5 tippet: Szentendre látnivalók gyerekeknek – nem csak jó időben. Valamennyi hely Szentendre belvárosában található, pár percnyi sétára egymástól.

Szentendre látnivalók gyerekeknek – Marcipán múzeum – Szamos cukrászda

Ez az a hely, ahol semmi nem változik, mégis egyre több minden van. Igazi kuriózum, hatalmas élmény a gyerekeknek. Megismerkedhetünk a marcipánkészítés remekműveivel, láthatunk művészien díszített esküvői tortákat, kedvelt rajzfilmfigurákat mint pl Kis Vuk és családja vagy Süsü és barátai. Csodálatosan színes és élethű virágokat, kaktuszokat. A Parlament épületét marcipánból. A marcipán műhelyben kipróbálhatjuk a marcipán készítését és marcipán formázását is.

A rózsából indult ki az egész: a cukrászműhely alapítója még kisinas korában egy dán cukrásztól leste el a marcipán művészet fortélyait: cukros, mandulás masszából, a marcipánból csinos rózsákat készítettek. Ebből a rózsából hajtott ki a kilencvenes évek közepére a Szamos marcipán manufaktúra. A receptek többsége Szamos Mátyás leleményességét dicséri. A Marcipán Múzeum mellett a Szamos cukrászdában a finomságaik megvásárolhatók.

Szentendre látnivalók gyerekeknek

Cím: Dumtsa Jenő u. 12

Nyitva: H-V 9.00 – 18.00 (A Szamos cukrászda hét közben csak 10-től van nyitva)

Program időigénye: kb. 30-40 perc

Belépő: 800Ft, Diák-gyermek: 600Ft

Webhely: http://www.microart.hu

Szentendre látnivalók gyerekeknek – Mikrocsodák múzeuma

A kiállítás különlegessége, hogy a bemutatott 15 aranyból készült alkotás mind annyira miniatűr, hogy  mikroszkóp alatt készült, és csak mikroszkóp alatt látható, szabad szemmel nem. A művész alkotás közben különleges légzéstechnikával lassítja szívverését, hogy a két dobbanás között tegyen meg egy–egy mozdulatot. Mikola Szjadrisztij ukrajnai ötvösművész művei – szélmalom egy félbevágott mákszemen, tevekaraván és piramis egy tű fokában, étkészlet egy cukorszemen, megpatkolt bolha, sakktábla egy gombostű tetején, rizsszembe faragott tenger (a képen) – világszerte csodálatot váltanak ki a nézőkből. Mutasd meg a gyerekeknek is, felejthetetlen élmény, mikroszkóp alatt meglesni a világ legkisebb Coca-Colás üvegét, vagy belekukkantani a világ legkisebb arany könyvecskéjébe, melynek lapjai pókhálóval vannak összefonva.

(A Mikrocsodák Múzeuma ELKÖLTÖZÖTT, új címe: Bp. VI. ker , Király u. 28)

Mikrocsodák múzeuma - Szentendre látnivalók gyerekeknek

Szentendre látnivalók gyerekeknek – Retro Design Center

Retro Design Center múzeum visszarepít minket gyerekkorunk éveibe. Rengeteg kedves emlék van egy helyen összegyűjtve, s mind a 70-es és 80-as évek világát idézi. Korabeli autókba ülhetsz be, Wartburg, Moszkvics, Zsiguli parkol a garázsban, Babetta, Simson motorok mellett magyar és szovjet bicikliket találsz. Beszállhatsz az Ikarus buszba. Berendezett lakás, játék részleg, komplett KERAVILL üzlet vár. A Videoton tv-ben folyamatosan a jól ismert régi reklámok mennek. Bútorok, dísztárgyak, játékok, rádiók, írógép, Hajdú tárcsás mosógép. Mutasd meg a  gyerekeknek is, így el tudják képzelni, milyen lehetett a mi gyerekkorunk.

mit csinaljak ma - Retro Design Center - Szentendre látnivalók gyerekeknekCím: Szentendre, Rév u. 4

Nyitva: H-V 10.00 – 17.00

Program időigénye: kb. 60 perc

Belépő: felnőtt belépő 1.000.- /fő, 10 éves korig szülői kísérettel ingyenes, 10-18-ig pedig 500.- Ft/fő.

Webhely: https://www.facebook.com/retrodesigncenter

 Szentendre látnivalók gyerekeknek – Parti Medve könyvesbolt

A Parti Medve nem messze található Szentendre Fő terétől. Egy apró, családias hangulatú galériás könyvesbolt finom teákkal kávéval, sütikkel.  Szuper gyerekkönyvekkel és  gyerekprogramokkal, barátságos kiszolgálással. A zene és sok-sok játék segítségével szerettetik és ismertetik meg a gyerekkel az irodalom világát. Rengeteg szervezett programjuk van: könyvbemutató, diavetítés, gyurmadélután, papírszínház, különböző kézműves foglalkozások. Ezek egy részére előre be kell jelentkezni.

mit csinaljak ma - Parti Medve - Szentendre látnivalók gyerekeknekCím: Szentendre Városház tér 4

Nyitva: H-P: 7.45 – 18-45, Szo: 10.00 – 19.00, Vas: 10.00 – 15.00

Webhely: Parti Medve facebook

Szentendre közlekedési múzeum avagy Városi Tömegközlekedési Múzeum

A Múzeum az óvárosi résztől kicsit távolabb, a szentendrei hév végállomásánál található, mindenkinek érdekes lehet, aki szereti a régi járműveket. Minden kis- és nagyfiúnak, de lányoknak is. A gyűjtemény a forgalomból korábban kivont járművek egy-egy típusát mutatja be és őrzi az utókor számára (pl. legelső HÉV mozdonyok egyike, századfordulós villamos, a hetvenes éveket megidéző Ikarus autóbuszok, trolibuszok). Néhány járműre fel is lehet szállni. Megismerhetjük a korabeli jegyfajtákat is. Esős időben is jó program, mert a múzeum nagy része egy régi remízben van, tehát fedett.

Közlekedési múzeum - Szentendre látnivalók gyerekeknekCím: Dózsa György út 3. (HÉV végállomás)

Nyitva: április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között

Program időigénye: kb. 60 perc

Belépő: Felnőtt: 350 Ft, Diák és nyugdíjas: 280 Ft, Fotó- és videójegy: 500 Ft

Webhely: Városi Tömegközlekedési Múzeum

Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között
vagy inkább a látnivalók érdekelnek? Ezt nézd meg: Szentendre látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük