Kisoroszi Golf Club

Kisoroszi Golf Club – Szentendrei sziget

Napos hétvége – mit csináljunk ma a Dunakanyarban? Szerencsések vagyunk, mi Szentendrén lakunk, a Dunakanyar kapujában. Szombat délelőtti szentendrei programon sokat gondolkodnunk sem kell, mert lassan fél éve adott. Kisfiunk golf oktatásra jár. Így hát irány a Kisoroszi Golf Club!

Golf oktatás gyerekeknek a Kisoroszi Golf Clubban

A kisoroszi golf oktatás megszervezője Sárközi Richárd, lelkes golf oktató. Ricsi óriási lelkesedéssel és igyekezettel, teljes beléjük vetett hittel tanítja, oktatja gyerekeinket a golf minden fogására a Szentendrei-szigeten, a Kisoroszi Golf Clubban. Elképesztően motiváló személyisége olyan meggyőző erő még a szülőknek is, hogy legtöbb szülő társunkkal egyetemben – bár halvány fogalmunk sem volt arról, mi fán (inkább persze füvön) terem ez a sport – mégis 1-2 próba edzés után olyan lelkesedéssel indultunk hozzá a Szentendrei szigetre, Kisorosziba az edzésre, hogy nehéz lenne megmondani ki volt a lelkesebb, a fiunk vagy mi.

A havi oktatás díja nem több mint bármelyik más különóra költsége. Itt Szentendrén az úszásra (heti 3) épp ennyit fizettünk ki tavaly, aki teniszezni jár, ennél biztosan többet költ havonta az edzésekre. Ütőt, labdát kapnak a gyerekek, a Golf Szövetség a heti 3 edzésből pedig 2-őt támogat az U12 korosztálynak.

Csodálatos, hogy gyermekünk a szabadban tölthet az átlagosnál még heti 4-5 órával többet egy ilyen gyönyörű helyen, mint a Kisoroszi Golf Club és közben megtanul valami újat, sportol, gyerekek között lehet. A golffal rendkívül sokat fejlődik a gyerekek koncentrációs képessége, állóképessége, kudarctűrése, stratégiai és taktikai érzéke. Kevesen tudják – számunkra is új és meglepő információ volt ez – hogy a golf a világon a második sport, melyet legtöbb ember űz.

Magyarországon persze ennek az ellenkezője igaz. Azonban hosszú szünet után (112 év!) 2016-ban a golf újra hivatalos olimpiai sportág lett, bár magyar versenyző nem indult.  Talán a következő olimpiára figyelve Magyarországon is lassanként egyre nagyobb hangsúlyt szerez majd ez a sportág.

A Kisoroszi Golf Club (Magyar Golf Club)

a Szentendrei-szigeten található, közvetlenül Kisoroszi község előtt. Magyarország legnagyobb múltú pályája Budapestről kb. 45 perc alatt elérhető. Laikusként annyit mondanék még róla, hogy gyönyörű környezetben található csodaszép jól felszerelt pálya. A személyzet rendkívül kedves és segítőkész. A vendégek kényelmét szolgálja a Golf Club bárja valamint étterme is, főként magyaros fogásokkal. A Golf Club szállást is nyújt vendégeinek.

Pontosabb, hozzáértőknek pedig fontosabb információkért érdemes felkeresni a golfklub honlapját, itt: magyargolfclub.hu

Golf oktatással kapcsolatban pedig Sárközi Richárdot, itt: Mobil:+36 70 506 81 17, email: sarkoziricsi@citromail.hu, Facebook Sárközi Richárd

 

Kisoroszi Golf Club: Magyar Golf Club

Cím: 2024 Kisoroszi, Golf út 1. hrsz: 028/1.

Nyitva: Minden nap 8.00-18.00 / napnyugtáig

webhely: magyargolfclub.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.