Kőhegyi kirándulás

Szentendre programok Kőhegyi Menedékház, Kőhegyi kirándulás

Kirándulás a Kőhegyre Szentendrén –

Kőhegyi Menedékház

Mit csináljunk ma a Szentendrén? Kiránduljunk! Hová? Fel a Kőhegyi Menedékházhoz! Már megint? Már megint! Szerencsések vagyunk, Szentendrén lakunk a Bükkös pataknál. Innen a Kőhegyi Menedékház: irány gyalog!

Merre?

Ha szállásunk Szentendre szívében van, csak végig kell sétálnunk a Bükkös patak mentén, onnan balra fordulva a meredek János utcán fel, majd az utca végén jobbra egészen a Kálvária út végéig, a buszfordulóig. Innen már egy dél amerikai pampákhoz hasonló részen visz tovább az utunk a Kőhegyi Menedékház felé.

Az itt, a prérin található mindkét „haciendát” magunk mögött hagyva az út végén balra kell fordulnunk, hogy most már tényleg a hegyre fel vezessen az utunk. Itt már erdős – hétvégi házas részen vezet fel az út a Kőhegyi turistaházhoz, mely útnak csak a vége, az utolsó 500 méter lesz kissé meredekebb, igazi  erdős út, de még mindig könnyen járható. Az út végén a Kőhegyi Menedékház vár minket, a ház mögött pedig egy tágas zöld fennsík, padokkal asztalokkal, tűzrakó helyekkel, és persze csodálatos szentendrei panorámával.

Kőhegyi menedékház

Ebéd a Kőhegyi Menedékházban

Mi nem szoktunk magunkkal vinni szendvicset, mert a turistaház konyhája szerintünk megér egy (vagy inkább még több!) próbát. Kedvencünk a kőhegyi kolbászleves savanyú káposztával (700Ft), grillkolbász (600Ft) a gyerekeké meg persze a palacsinta (200Ft). Ja bocsánat, a férjemé pedig a kézműves sörük, közvetlenül a leves előtt előtt. És után.

Labda mindig van nálunk, focizni azt kell… és lehet is, bőven van hely, a csapat pedig könnyen alakul a gyerekek egymásra találnak.

Legutóbb olyan szerencsénk volt, hogy három szentendrei lovassal találkoztunk idefent, olyan kedves, belevaló lovasokkal, hogy az összes erre kiránduló gyerek, akinek csak kedve szottyant rá, kipróbálhatta a lovaglást, persze csak száron. A közelben ugyanis két lovarda is van, gondolom bejáratott uticél a szomjas lovasoknak is a Kőhegyi Menedékház, ahol ló és lovas egyaránt felüdülhet a hegymenet után.

Kőhegyi menedékház

Szállás a Kőhegyi Menedékházban

Visszafelé mi arra amerre jöttünk, kellemes lankás úton jutunk haza.

Akinek azonban kedve szottyan ezen a vadregényes helyen távol a város zajától megszállni (Szentendre belvárosa kb 1,5 – 2 óra gyalogosan), itt a Kőhegyi Menedékházban ezt is megteheti. 4-8 ágyas szobákban, előre foglalással. Nyári időszakban kempingezni is lehet.

Kőhegyi Menedékház

Cím: Szentendre, Kőhegyi Czibulka János Menedékház, GPS: 47°40’32.94″É; 19° 1’6.93″K

Nyitva: Egész évben kivéve karácsony-szilveszter időszaka

Program időigénye: Szentendre Belvárosból indulva kb 4-5 óra

webhely: www.kohegyihaz.hu

Kőhegyi Czibula János Menedékház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.