Vízitúra a Dunakanyarban

vízitura a dunakanyarban

Vízitúra a Dunakanyarban horgászkajakkal?

A Dunakanyar csodálatos hely mindazok számára, akik a természet szépségeire nyitottak. A mesés panorámán túl a Duna maga is kikapcsolódási lehetőségeket nyújt, hiszen túrázni nem csak a szárazföldön, hanem a vízen is tudsz. Egy dunai vízitúra útvonalat ajánlunk most a figyelmedbe, és egy olyan eszközt, amely akár a kezdőbb vízitúrázóknak is megfelelő alternatívát jelent: a sit-on-top horgászkajakot.

Miért pont horgászkajak?

A sit-on-top horgászkajakok a túrakajakoknál szélesebb kialakításúak, ezáltal stabilabbak, szinte felboríthatatlanok. Saját tapasztalat, hogy még csónak okozta hullámzásban sem érzi úgy az ember, hogy borulás veszélye fenyegetné. Vízbe borulni eddig csak úgy sikerült, hogy addig dőltünk oldalra, amíg ki nem estünk a kajakból – de a kajak ekkor sem borult fel.

A horgászkajak másik előnye, hogy ha szeretsz horgászni, akkor a vízitúrád horgásztúrává avanzsálhatod. A kajakok bottartóval és általában fém konzolokkal is rendelkeznek, amikre további felszerelés (akár halradar) szerelhető.

Vízitúra Tahitótfalutól Szentendréig

A Tahitótfalu – Szentendre vízitúrát azoknak ajánljuk, akik ismerik a kajakozás alapjait, a vízi közlekedés szabályait, valamint tudnak úszni. A vízitúra hossza kb. 11 km. A Tahi Duna partnál tudod a kajakot vízre tenni, és kényelmesen, partközelben evezve a Szentendrei-Dunaágon, Szentendrén a Kacsakő Bisztró előtti Dunaparton tudsz partra szállni.

Tudnod kell, hogy a Dunán rendszeres a hajóforgalom, valamint keresztezni fogod a Szigetmonostor-Szentendre kompok útvonalát, ezek fokozott figyelmet igényelnek!

A vízitúra során lehetőséged lesz gyönyörködni a tájban, élvezni a természet és a víz megnyugtató, stresszoldó közelségét. A csodás látványon túl igazi sportolási lehetőséget is jelent, mivel a Duna lassú folyása miatt végig evezned kell.

Nyáron az érkezési ponton egy kis dunai pancsolással zárhatod a túrát.

Mit vigyél magaddal a vízitúrára?

Amennyiben bérelt kajakkal vágsz neki a túrának, a kajakkal együtt minden kötelező tartozékot is meg fogsz kapni. Saját kajak esetében Neked kell biztosítanod, hogy a hajód minden eszközzel el legyen látva, a jogszabályoknak megfelelően (kötél, lámpa, evező, szivacs, szabványos mentőmellény) Az alábbiakban felsoroltuk, milyen további felszerelést javaslunk magaddal hozni a vízitúrára, hogy minden helyzetre felkészült legyél, és kellemes élmény legyen a nap. Akár nyári szünetben indulsz útnak, akár őszi vagy tavaszi szünetben a gyerekekkel, az alábbiakra figylej:

RUHÁZAT NYÁRON:

– fürdőruha

– póló és rövidnadrág az evezéshez (készülj fel rá, hogy az evezőről felcsapódó víztől nedves leszel)

– napszemüveg

– kalap/sapka a fej nap elleni védelmére

– váltóruha

– vízálló ruha eső esetére

RUHÁZAT HIDEG IDŐBEN:

– szárazruha (dry suit)

– megfelelő aláöltözet

– meleg sapka

ÉLELMISZER:

– egész napra elegendő, minimum 3-4 liter, nem alkohol tartalmú folyadék – elsősorban víz (nyáron javasolt a folyadékot előző éjszaka mélyhűtőbe tenni, így a nap folyamán mindig lesz hűs ivóvized; télen termoszban forró italt javaslunk)

– egész napra elegendő, nem romlandó élelem

EGYÉB:

– nyáron naptej

– zacskó a hulladéknak

MÉG TÖBB HORGÁSZAT:

Horgászat gyerekekkel

Szentendre horgászat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.