Szentendre legjobb étterme

Szentendre legjobb étterme

Szeretek jókat enni, de nem vagyok egy nagy gourmet. Nem célom alaposan kielemezni, hogy a legjobbnak tartott éttermek mely fogása mennyire volt selymes öntettel jó arányban leöntve, vagy az étlapon szereplő méregdrága kagyló helyett valójában mivel helyettesítették azt, vagy hogy a leves mennyire volt európaira halványítva és mi hiányzott belőle… Erre ott van a Dining Guide vagy a Gault and Millau . Lássuk be Szentendrére nem az éttermek miatt jönnek. Nem ez a város a fine dining gasztronómiai fellegvára, nem dicsekedhet Michelin csillagos étteremmel sem. De Szentendrén mégis csak több mint 70 étterem van, és nem könnyű kiválasztani, hogy mégis melyik Szentendre legjobb étterme, még akkor sem, ha van helyismereted, vagy legalább ismersz néhányat közülük. Persze étterem választásnál abszolút elsődleges tényező a gasztronómiai élmény, de nem ez az egyetlen szempont. Számomra fontos tényező a kiszolgálás minősége, a stabil megbízhatóság, és nem is utolsó sorban a környezet, az étterem hangulata, na és a közönség.

Szentendre legjobb étterme a  belvárosban

a Főtértől pár lépésre található Mjam étterem. A különleges karibi – ázsiai ízvilágot képviselő étterem fogásai szerintem nagyon jók. Nincs sokféle étel,  bisztrós étlapjukról inkább érdekes párosításokat felvonultató főtelek választhatsz, de találsz itt leveseket, salátákat, burgereket is, mind egyedi ízvilággal. Érdemes előre foglalni, sokszor kiszorultunk mert tele volt, vagy rendezvényt tartottak éppen az Mjam étteremben. Az étterem belső tere nagyon ötletes ízléses designnal kialakított, vagány, mégis bensőséges hangulatot sugároz. A legjobb választás nyári estéken mégis a kicsi romantikus hangulatú belső kert. Még több info (nyitva, cím, stb:) Mjam étterem Szentendre

A legjobb étterem Szentendrén a Bükkös patak parton

szerintem pedig a Panificio il Basilico. S hogy miért jó a Panificio?

  • eredeti olasz és újrafogalmazott magyaros ételek az étterem étlapján
  • nagyon finom pizzát sütnek kiváló és eredeti olasz alapanyagokból
  • ízléses, érdekes design-nal kialakított belső tér, melynek hangsúlyos eleme a pizzasütő kemence és az olaszos hangulat
  • kedves, fiatal személyzet, családias kiszolgálás, laza hangulat, mindez madárcsicsergő patak parti környezetben, távol a város zajától.
  • gyerekbarát étterem, kis játszótér az étterem előtt a hatalmas teraszon
  • kutyabarát hely, enni és inni is adnak a gazdit kísérő kutyusnak

Szentendre legjobb étterem: Szentendrei sziget

Rosinante fogadó és étterem és Bacchus étterem között vacillálok. Végül a nálam a Rosinante győz. Megbízhatósága verhetetlen. A Rosinante igazi, jeles családi alkalmak ünneplésére való hely. Tökéletes és különleges helyszín, profi személyzettel, kiváló és kedves kiszolgálással mesterszakács cheffel, na és persze finom, szezonális fogásokkal. Minden vasárnap ebéddel és játszóházzal várják a gyerekeket és az egész családot. Kézműves foglalkozásokkal, különleges programokkal készülnek, így nem nyűgös a várakozás akkor sem, ha a rossz idő miatt nem tudnak kint játszani a kertben a kicsik. És mi is akkor Rosinante étterem titka?

  • Profi vendéglátó személyzet, aki a vendégben a saját vendégét tiszteli
  • Profi mesterszakács, alaposan átgondolt, nem bő lére eresztett menü, kiváló alapanyagok, borok
  • Mindenkire gondolnak, családokra, kicsikre is. A legfontosabb cél, hogy a vendég jól érezze magát
  • Maximális alkalmazkodás a vendégek igényeihez
  • Különleges helyszín – Szentendrei sziget

És, Te mit gondolsz? Szerinted melyik étterem Szentendre legjobb étterme?