Beszálltunk az időgépbe

retro design center

Beszálltunk az időgépbe – Retro Design Center Szentendre

Te is szeretnél újra kicsit gyerek lenni? Beszállni az időgépbe és visszacsöppenni a boldog, biztonságos gyerekkorba? Ha tudod, mi a Moncsicsi, és a Gazdálkodj Okosan, ha ittál Traubit és Márkát, etted a Fruttit és benyaltad a Citromos limót… Ha bementél a Centrumba pécsi kesztyűt venni, és narancssárga centrumos nejlonzacskóval távoztál… Ha besétáltál a trapézgatyás pajeszos apukáddal a Keravillba szalagos magnót venni és utána együtt ültetek be a Trabiba vagy Zsiguliba… Akkor Szentendrén a Retro Design Center kapuján belépve Te is megtalálod a gyerekkorodat.

A legkomplexebb retro kiállításon

rengeteg kedves emlék van egy helyen összegyűjtve a gyerekkorunkból. Nem, nem virtuális látvány, valódi, kézzel fogható dolgok. Nagy részüket ki is próbálhatod és ezzel tényleg beszállsz az időgépbe, visszarepülsz a ’60-as, ’70-es évekbe. Nem egy halom lestrapált kacatot találsz itt. Minden jó állapotú, mintha tegnap még tényleg használták volna. Videoton tv-ben folyamatosan a jól ismert régi reklámok mennek. Bútorok, dísztárgyak, klasszikus fröccsöntött játékok, lemezek, rádiók, lemezjátszók, írógép, telefon, Rakéta porszívó, Hajdú tárcsás mosógép. Mintha szüleim lakásában lennék, 30-40 évvel ezelőtt.

És ott vannak még a régi motorok, autók, Ikarusz busz. Legtöbb autóba bele lehet ülni, szinte hihetetlen, hogy ezek az autók, milyen kicsik mai szemmel nézve. Zsiguli, Skoda, Moszkvics, kisPolski, Wartburg, Trabi, Zaporozsec.

Érdemes megmutatni a gyerekeknek. Így kicsit talán el tudják képzelni, milyen lehetett a mi gyerekkorunk. A fiuknak külön élmény beülni az autókba, kislányoknak megnézegetni milyen játékokkal volt tele anno a mi gyerekszobánk.

Képekkel nem szeretném lelőni a poént. Nézd meg inkább magadnak az időgépet Te is Szentendrén.

Ha nem csak a Retro Design Centerben szeretnél visszautazni az időben, akkor kattints és tedd próbára tudásodat a retro tárgyak kvízzel is, itt: Retro tárgyak kvíze

Retro Design Center Szentendre

Cím: Szentendre, Rév u. 4

Nyitva: H-V 10.00 – 17.00

Program időigénye: kb. 60 perc

Belépő: felnőtt belépő 1.000.- /fő, 10 éves korig szülői kísérettel ingyenes, 10-18-ig pedig 500.- Ft/fő.

Webhely: https://www.facebook.com/retrodesigncenter

Kép forrása: részben saját, részben a múzeum webhelye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.