Panificio il basilico pékség Szentendrén ÚJRA NYITVA!!!

Bazsalikom pékség reggeli

Újra Dolce Vita hangulat Szentendrén, a Bükkös-patak partján

Végre  újra nyitva Szentendre legjobb péksége a Panificio il Basilcio! A törzsvendégek, vendégek, akik épp arra jártak az utóbbi másfél hónapban, szinte minden nap figyelték, hogy nyitva -e az ajtó, száll -e a újra a finom péksütemény és kávé illata.  Sajnos sokáig nem történt semmi…. Aztán a tavasz számukra is elhozta a várva várt megújulást, és ma végre kinyitottak! Nincs még meg a teljes berendezés, nem teljes az üzem, de pékáru és kávé már VAN! És hogy miért a legjobb pékség A Panificio il Basilcio pékség szerintem? Olvass tovább és kiderül…

Tökéletes reggeli = finom, aromás koffein dús kávé tejhabbal, hozzá friss péksütemény. Ráérős reggeleken is még jobb, ha mindezt nem magamnak kell előállítani, hanem kiszolgálnak egy hangulatos kávézóban. Akkora mázlim van, hogy bár kint lakunk a zöldben, mégis csupán egy sarokra tőlünk nyílt egy pontosan ilyen hely,  a Panificio il basilico pékség. Már két évvel ezelőtt, úgyhogy mostanra volt alkalom kipróbálnom szinte valamennyi péksüteményt…

Bazsalikom pékség epres csiga

Ez itt például az epres csigájuk. Szép, nem? És mennyire finom! A panificio il basilico pékségben minden péksütemény kézműves technológiával készül, a legjobb alapanyagokból. Ha már próbáltad, Te is tudod, ha még nem megmondom: itt aztán nem spórolnak semmivel. A választék óriási, de nem állandó. Az alap termékek mellett mindig kísérleteznek új dolgokkal is. Ezért a törzsvendégek sem unják meg a kínálatot. Például a pisztáciás csiga (nekem ez a favorit, sajnos azonban korán kell kelni érte, mert hamar elfogy) vagy a narancsos-ricottás csiga.

A Panificioban természetesen nem csak édes péksütemény kapható, sós változatok is vannak. Itt látod például a sült zöldséges csigát. Pizzás, bazsalikomos-sajtos, spenótos, olivás-mozarellás csiga, és ehhez hasonló finomságokat kóstolhatsz még náluk.

Bazsalikom pékség sült zöldséges csiga
Bazsalikom pékség mini szendvics

Közledveltek a mini szendvicsek is, szalámis, sonkás, sajtos alapok mellett itt is számíthatunk különlegességekre. A Bazsalikom pékségben árulnak kolbászt, szalámit is, nyári időszakban zöldség, gyümölcs is kapható, mini delikátként működik.

A panificio il basilico pékség péksüteményei nem olcsók. Az árak a minőséget tükrözik. A kézműves termékeket, minőségi alapanyagot, finom kávét bizony meg kell fizetni. Az adagok azonban hatalmasak és nagyon laktatóak. Ha nem sajnálod kiadni a pénzt erre, akkor a Bazsalikom pékség Szentendrén a legjobb választás Neked!

Bazsalikom pékség pékáru
Bazsalikom pékség

A pékség mellett a Panificio il Basilico étterem is rövidesen ÚJRA KINYIT!!! További információért kattints képre:

Pnificio il basilico pékség

Cím: Szentendre János u. 2

Nyitva: Vasárnap kivételével minden nap 7.00-től

Webhely: Sajnos nincs weboldaluk, ami igazán kár!

Képek forrása: részben saját / saját design és részben a Panificio il Basilico Facebook oldala

Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között
vagy inkább a látnivalók érdekelnek? Ezt nézd meg: Szentendre látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.