Szentendre napja a Lupa beach-en – 2019 május 19

Lupa tó strand

Szentendre napja a Lupa beach-en: 2019 május 19

Lupa tó Strand nem csak Budapest tengerpartja, hanem 2019 május 19-én leginkább a szentendreieké!

Ki gondolta volna három évvel ezelőtt, hogy Budakalász határában a prérin, a Lupa bányatavaknál igazi karibi tengerparti hangulatot talál? Ma pedig a kéken fodrozódó víz partján, fehér homokon pálmafák alatt koktélozhatsz úszhatsz, strandröplabdázhatsz, strandfocizhatsz vagy kajakozhatsz, SUP-ozhatsz, wakeboardozhatsz is itt.  Nem csupán a strandolásnak és a vvízi sportoknak hódolhatsz itt, de emellett több színvonalas gasztro hely közül is választhatsz. Nádtetős bárok a parton, reggeliző, illetve mindenféle strandkaját is találsz itt jobb minőségben az átlagosnál.

A gyerekeknek méreteikhez és igényeikhez igazodva külön gyermekstrandot alakítottak ki. Ez azért is jó, mert akár a legkisebbeket is nyugodtan elengedheted, hálóval van elválasztva a gyerekstrand a mélyülő részektől, illetve napvitorlákkal is árnyékolják a part menti szakaszt. A vízben több stéget is kialakítottak.

Szentendre napja a Lupa beach-en

Az idei strandszezonban egy kivételes napon, május 19-én a  szentendreiek lakcímkártyájuk felmutatásával belépőjegy nélkül léphetnek be a Lupa-tó strandjára.

Az autóval érkezők parkolási díja 200 Ft/ óra vagy 1000 forint/nap. A LUPÁra lehet menni bringával vagy HÉV-vel, a budakalászi HÉV-megállótól folyamatosan jár az elektromos Lupa-kisbusz 200 forintos viteldíjért, illetve ingyenes buszjárat is közlekedik a Budakalászi Auchantól (menetrend: http://lupato.hu/buszmenetrend). Szentendréről a GoTrabival: 9 órától a Spar melletti P+R parkolóból félóránként indul a Barkas és a Citroen 2 CV a Lupára 1000 Ft/fő viteldíjjal. Szentendrére 17 órától 19:00 óráig félóránként indulnak vissza az autók a Lupáról.

Fontos tudni, hogy a strand területén készpénzzel nem, csak bankkártyával vagy a karszalagra feltöltött összeggel lehet fizetni, a kijáratnál lehet visszakérni a megmaradt összeget a belépés napján.

Szentendre napja a Lupa beach-en 2019. május 19. vasárnap 10:00 – 17:00 – programok

SKY Terasz Akusztik Színpad

11:00 Csipkefa Népzenei Improvizációs Klub koncertje

12:00 Bogdán Viktória énekesnő előadása

13:00 Mezei Luca akusztik koncert

14:00 Sergő Sára akusztik koncert

15:00 Bakró-Nagy Olgi Lilla akusztik koncert

16:00 Olive Live koncert

 

Vízi Színpad

11:30 Pink Phanters Akrobatikus Rock and Roll TSE bemutatója

12:30 Bailar Tánciskola bemutatója

13:30 Welldance Sporttánc Egyesület bemutatója

14:30 Csillagszeműek bemutatója

15:30 Salsa Street Jazz bemutatója

16:30 Zumba Éva és csapata bemutatója

 

Egész napos programok

Ferenczy Múzeumi Centrum – ART CAPITAL – Művészi testfestés és/ vagy lemosható tetoválás, Álomférfi/Álomnő teszt, Múzeumpedagógiai program – a Szürrealizmusra hangolva

Otthon. Magadnál Központ – egyéni beszélgetések, coaching, szupervízió, hogy megleld erőforrásaidat és saját megoldásod kulcsát, tanácsadás és konzultáció szülőknek, pároknak, családoknak, lépésről-lépésre a megoldás felé – sétáló coaching a Lupa partján, női jóga, gerinc jóga, Access Bars, Shiatsu masszázs.

Szentendre Barátai Egyesület – KREÁTOR – alkotóműhely felnőtteknek 10.00: Kendőkészítő workshop a Witinka Designnal 14.00: Újrahasznosító textilékszer workshop Balogh Kingával, Cirrhopprecycle SIKERES MAGYAROK – közéleti beszélgetések 13.00: Vrábel Krisztina: Készülj a nyárra természetesen, lemondás nélkül!

Dunakanyar Sportegyesület – Dunakanyar Szentendre Évnyitó Amatőr Strandröplabda Torna

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei – Egészségfejlesztési Iroda – Egészséges Városért Közalapítvány – Állapotfelmérés: InBody készülékkel, BMI, vérnyomásmérés, Labor vizsgálatok: vércukor-, koleszterin-, véroxigén mérés pulzoximéterrel, látásszűrés, életmód tanácsadások – dietetikus, pszichológus tanácsadás, depresszió felmérő kérdőív, Furfangos csodavilág – 70 kreatív játék kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek, családoknak.

Vissza a Vadonba! Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Központ – kincskeresés a homokban, autó és szélforgó építés, ügyességi verseny gyerekeknek, felnőtteknek, szentendrei templomépítő verseny fakockákból, pillangórajzoló verseny táblakrétával, plüssvadászat a homokban, hordópróba.

VéDia & Görög László kiállítása

Krizbo Szentendre szörny-idomára közönség előtt fest szörnyeket: napsütés, pálmafák, szelidített rémálmok!

Szentendrei Tourinform IrodaChill-Zone – Relaxáció, pihenés, kreatív gyermek kézműves foglalkozások

Offline Center – Vízparti csocsó

Mikro Csodák Múzeuma – Interaktív bemutatás a mikroszkopikus alkotásokról
Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között
vagy inkább a látnivalók érdekelnek? Ezt nézd meg: Szentendre látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.