A Föld napja Szentendrén – Április 22

A Föld napja Szentendrén

2024 április 22-én ünnepeljük a Föld napját, éppen 54 éve.  Az első Föld napját 1970. április 22-én ünnepelték, amikor John McConnell San Francisco-i aktivista és Gaylord Nelson wisconsini szenátor arra kérték az amerikaiakat, hogy csatlakozzanak egy alulról szerveződő tüntetéshez. Az olajszivárgással, szennyezett ivóvízzel, a levegőszennyezéssel és a növényvédő szerek hatásaival kapcsolatos veszélyesen súlyos kérdésekkel egyet értve a lakosság 10 %-a, mintegy 20 millió amerikai vonult ki a szabadba, és tiltakozott együtt.

A Föld napja minden évben más-más témát vagy területet emel ki.  Az idei téma a „Földünk helyreállítása”.  Az idei Föld napja kicsit most más. A hivatalos programok a koronavírus járvány miatt mások, mint a korábbiak: Leginkább online szervezett programokon vehetnek részt a környezet védelme iránt elkötelezettek. Ha nem lenne járvány és nem kellene otthon maradnunk, távolságot tartanunk, helyi szinten a közösségek, barátok összegyűlnének, hogy megtisztítsák környezetüket a szeméttől, fákat ültessenek, vagy egyszerűen csak elgondolkodjanak a természet szépségén.

Ezt Te is megteheted akár családdal, akár egyedül. Menj ki a természetbe, tisztísd meg környezetedet a szeméttől, vagy egyszerűen csak nézz körül és gyönyörködj benne:

Fotók © Szántó Anett


Fotók © Szántó Anett

Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között
vagy inkább a látnivalók érdekelnek? Ezt nézd meg: Szentendre látnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.