Nem strandolsz jobban mint én, avagy 3+1 szabad vízi strand a Dunakanyarban

Lupa tó strand

Budapest környéki strandok, avagy 3+1 szabadvízi strand a Dunakanyarban

Lupa strand, Budapest tengerpartja

Budapestről a 11-es úton kifelé menet a budai oldalon a legfelkapottabb és egyben a legközelebbi választás a Budapest környéki strandok közül a Lupa strand. Míg az Öböl Strandon elsősorban hagyományos Lupa feelinget találod meg, addig a a Lupa Beachen igazi tengerparti beach hangulatban strandolhatsz és sportolhatsz. Homokos part kék vizű tó, fehér napernyők, pálmafák, stílusos chill zenék és ha megéheztél, többféle bisztró kínálatából válogathatsz. Budapest tengerpartja minden nap 9.00-20.00 között sporttevékenységek változatos tárházát nyújtja: a strandröplabda, strandfoci, strandkézi, teqball mellett kipróbálhatod a wakeboardot, surföt, SUP-ot sőt még a vitorlázást is. A strandon rendezvényeket sport táborokat is tartanak, illetve edzés helyszínnek sem utolsó a Lupa beach.

Lupa tó strand ksibusz

A Lupa beachen külön lekerített öböl rész várja a gyerekeket, ahol a víz sekély. Itt külön gyerek mosdó, pelenkázó, valamint játszótér és vizi kalandpark várja a kicsiket és a családokat.

Árak tekintetében a Lupa beach nem olcsó, azonban ha a kedvezményeket kihasználjuk, már jobban jövünk ki. A hétvégi ár (péntektől vasárnapig) a legmagasabb, felnőtt napi jegy 4900 Ft, gyerekjegy (3-14 év) 3400 Ft. Senior kedvezmény 60 év felett 50%. Ehhez képest ha hét közben megyünk (hétfő csütörtök)  felnőtt jegy 4400, gyerek 3100. 50%-al olcsóbb a belépés a Sunset jeggyel minden nap du. 4-től, illetve este 7-től a  belépés ingyenes. Parkolás 200 Ft / óra, max 1500 Ft / nap.  A belépésnél karszalagot kapsz, amire feltöltött pénzből történhet a fogyasztás, illetve a sporteszközök bérlése. Nap végén a megmaradt összeg visszajár. Kártyával lehet fizetni. A strand területén természetesen van öltöző.

Ha még maradnál, a főbejárathoz közel, a Lupa Öböl mellett működik a kemping. Foglalni, érdeklődni a booking.com-on vagy a lupacamping.hu oldalon lehetséges.

A Lupa Strandról minden info itt: https://lupabeach.com/

Szentendre strand / Postás strand – homokpados szabad vízi strand a városban

Budapest környéki strandok közül a Budapesthez legközelebbi városi szabad strand a Postás strand Szentendrén. Nemrégiben rendezték ezt a partszakaszt, öltözőket, zuhanyzót, homokos sport pályákat is találsz a strandon.

Nem utolsó szempont az sem, hogy egy szuper beach bár is található a itt a parton, a Teddy Beach Bar, mely a szentendrei  Teddy Sörbár kitelepült testvére, rendkívül ötletes és hangulatos retro design-nal, finom ételekkel és italokkal. Délben nyit és este 12-ig üzemel, hétvégén esténként koncertekkel, egyéb programokkal dobják fel a hosszan strandolók hangulatát. A strand víztisztaságával kapcsolatban azért érdemes folyamatosan tájékozódni, időnként kósza és nem egyértelmű híreket olvashatunk ezzel kapcsolatban. Persze fürdeni nem kötelező, strand hangulat itt anélkül is garantált!

Cím: Szentendre, Strand u. Duna korzó elején a régi kaszinó épületénél praktikus parkolni, és onnan lesétálni a Dunához a szabadstrandra

Nyitva: nyári időszakban folyamatosan nyitva

Belépő: nincs, szabadstrand

Még több info: https://strand.hu/strand/postas-strand-527

Dunabogdány szabadstrand – igazi vidéki szabadstrand feeling a puha homokfövenyen

Érdemes kicsit messzebbre kilátogatni a Dunakanyarba a következő Budapest környéki strandért. A strandon belépő nincs, a Dunabogdányi szabadstrand parti homokfövenye nyáron egyetlen óriási homokozó, sarazó a kicsiknek. Rengeteg homokvár épül, a part mentén a víz sekély, a kicsik is lehűthetik magukat a kellemesen hűvös Duna vízében. Azonban a víz gyorsan mélyül és sodrása is van, illetve a motorcsónak forgalom miatt sokszor nagyobb hullámok érkeznek, erre vigyázni kell a kicsikkel! A parton található öltöző, sőt zuhany is, több parti büfé. A Forgó étterem a kedvencünk, nem csupán a finom ételek miatt, de árnyékos teraszáról csodás kilátás nyílik a Dunára, jó érzés itt kicsit lehűlni egy forró strandolós nap után.

Cím: Dunabogdány, Strand u.

Nyitva: nyári időszakban folyamatosan nyitva

Belépő: nincs, szabadstrand

Még több info: https://strand.hu/strand/dunabogdanyi-szabadstrand-480

Kisoroszi strand – Kisoroszi Szigetcsúcs, romantika mindentől távol

A legeslegszebb kilátással rendelkező és legromantikusabb Budapest környéki strand a Dunakanyarban a Szentendrei Szigetcsúcson található Kisoroszi strand. A partszakasz hossza vízállástól függően 200-600 méter is lehet, a part és a víz talaja egyaránt kavicsos, kényelmesebb, ha fürdőcipőt húzol a strandoláshoz.

Cím: Kisoroszi, Széchenyi út, tel.: +36 70 299 0856. (A szabadstrand a Szentendrei-sziget és Kisoroszi északi csücskében található)

Nyitva: nyári időszakban folyamatosan nyitva

Belépő: nincs, szabadstrand, a parkolás díja azonban a nyári szezonban 2000 Ft egy napra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.