Hol lehet szánkózni 2021 -ben?

visegrád szánkópálya

Hol lehet szánkózni 2021 -ben?

Szánkópályák a Dunakanyarban

Van hó? Menjünk szánkózni! Szentendrén és környékén sok alkalmas hely van szánkózásra. Kezdjük is a sort a legnépszerűbbel, mely közkedveltségét nem kis részben a panorámájának köszönheti. Nem sok ilyen hely van Magyarországon, ahol szánkózás közben olyan kilátás tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarra, mint a Visegrád szánkópálya.

Visegrád szánkópálya

A Nagyvillám sípályát Szentendréről kb 30-40 perc alatt a 11-es útról érjük el, még Visegrád belvárosa előtt kell felkanyarodni a hegyre a Salamon Torony irányába. (Nagyvillám sípálya ki van írva). Extrém hóviszonyokat leszámítva a pálya közúton általában jól megközelíthető. Nagyon kis hómennyiségnél, illetve ha nincs tartósan 0 fok alatt a hőmérséklet, akkor a sípálya nem működik. De szánkózni mindig lehet a sípálya melletti dombon, persze csak akkor, ha van elég hó. Mikor a sípálya működik, felszerelés bérelhető, lehetőség van Tubingra is, és egy kis hütte látja el a vendégeket forralt borral és egyéb finomságokkal.

A szánkópályáról beszéljenek inkább a képek:

visegrád szánkópálya

visegrád szánkópálya

visegrád szánkópálya

Indulás előtt mindig érdeklődjünk, vagy legalább nézzünk rá a webkamerára itt: Webkamera Visegrád

Ha valaki a síelne, snowboardozna, a pályákról, felvonókról itt tájékozódhat: http://www.visegradsipalya.hu/palyak.html

Dobogókő szánkópálya

Szentendrétől kb 40 perc alatta elérhető  Dobogókő szánkópálya a másik lehetőség. A szánkópálya itt is a sípályák mellett van kijelölve, mivel a sípályán szánkózni tilos és veszélyes mutatvány. A sípálya szintén kellő mennyiségű hó esetén működik csak, tehát itt is érdemes előre tájékozódnunk a viszonyokról, akár webkamerán is. Dobogókő általában jól megközelíthető télen is, az útviszonyokat nem árt csekkolni egy másik kamera képén.

A Dobogókő sípálya majdnem 1 km hosszú, 180m szintkülönbséggel, kék nehézségi fokozatú. Tányéros lifttel juthatunk fel a tetejére. Kapaszkodó kötélliftek a pálya lentebbi részeihez visznek, inkább gyerekek, kezdő síelők használják.

Hol lehet szánkózni 2021 – Szentendre

Szentendrén a pismányi, tyúkosdűlői dombok csendesebb utcáiban, zsákutcákban, üres telkein szánkózhatunk. Ez főleg este hangulatos és biztonságos, mert a forgalomra, vagy parkoló autókra itt folyamatosan ügyelnünk kell.

Ha nem szeretnénk nagyon eltávolodni Szentendre belvárosától, akkor kisebb gyermekekkel kicsi, de hangulatos szánkózó, popsitepsiző hely a Czóbel Park. A dombon található kis játszótér alsó részétől lehet csúszni egészen az Offline Centerig (régi Rodin Cafe).

visegrad szankopalya Szentendre Czobel parkvisegrad szankopalya Szentendre Czobel park

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.