Hol lehet szánkózni 2022 -ben?

visegrád szánkópálya

Hol lehet szánkózni 2022 -ben?

Szánkópályák a Dunakanyarban

Van hó? Menjünk szánkózni! Szentendrén és környékén sok alkalmas hely van szánkózásra. Kezdjük is a sort a legnépszerűbbel, mely közkedveltségét nem kis részben a panorámájának köszönheti. Nem sok ilyen hely van Magyarországon, ahol szánkózás közben olyan kilátás tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarra, mint a Visegrád szánkópálya.

Visegrád szánkópálya

A Nagyvillám sípályát Szentendréről kb 30-40 perc alatt a 11-es útról érjük el, még Visegrád belvárosa előtt kell felkanyarodni a hegyre a Salamon Torony irányába. (Nagyvillám sípálya ki van írva). Extrém hóviszonyokat leszámítva a pálya közúton általában jól megközelíthető. Nagyon kis hómennyiségnél, illetve ha nincs tartósan 0 fok alatt a hőmérséklet, akkor a sípálya nem működik. De szánkózni mindig lehet a sípálya melletti dombon, persze csak akkor, ha van elég hó. Mikor a sípálya működik, felszerelés bérelhető, lehetőség van Tubingra is, és egy kis hütte látja el a vendégeket forralt borral és egyéb finomságokkal.

A szánkópályáról beszéljenek inkább a képek:

visegrád szánkópálya

visegrád szánkópálya

visegrád szánkópálya

Indulás előtt mindig érdeklődjünk, vagy legalább nézzünk rá a webkamerára itt: Webkamera Visegrád

Ha valaki a síelne, snowboardozna a téli szünetben, a pályákról, felvonókról itt tájékozódhat: http://www.visegradsipalya.hu/palyak.html

Dobogókő szánkópálya

Szentendrétől kb 40 perc alatta elérhető  Dobogókő szánkópálya a másik lehetőség. A szánkópálya itt is a sípályák mellett van kijelölve, mivel a sípályán szánkózni tilos és veszélyes mutatvány. A sípálya szintén kellő mennyiségű hó esetén működik csak, tehát itt is érdemes előre tájékozódnunk a viszonyokról, akár webkamerán is. Dobogókő általában jól megközelíthető télen is, az útviszonyokat nem árt csekkolni egy másik kamera képén.

A Dobogókő sípálya majdnem 1 km hosszú, 180m szintkülönbséggel, kék nehézségi fokozatú. Tányéros lifttel juthatunk fel a tetejére. Kapaszkodó kötélliftek a pálya lentebbi részeihez visznek, inkább gyerekek, kezdő síelők használják.

Hol lehet szánkózni 2022 – Szentendre

Szentendrén a pismányi, tyúkosdűlői dombok csendesebb utcáiban, zsákutcákban, üres telkein szánkózhatunk. Ez főleg este hangulatos és biztonságos, mert a forgalomra, vagy parkoló autókra itt folyamatosan ügyelnünk kell.

Ha nem szeretnénk nagyon eltávolodni Szentendre belvárosától, akkor kisebb gyermekekkel kicsi, de hangulatos szánkózó, popsitepsiző hely a Czóbel Park. A dombon található kis játszótér alsó részétől lehet csúszni egészen az Offline Centerig (régi Rodin Cafe).

visegrad szankopalya Szentendre Czobel parkvisegrad szankopalya Szentendre Czobel park

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.