Szereted a kávét? Akkor a kávépörkölést imádni fogod!

kávés és kávépörkölés

A kávé, a koffein jót tesz az emberi szervezetnek, ha megfelelő mértékben fogyasztják. Eközben persze élvezeti cikk is, amely nélkül elképzelhetetlen sok ember számára egy nap. Az élvezeti értéken pedig hatalmasat lehet emelni, ha frissen pörkölt kávét iszunk.

A kávézás rengeteg ember számára jelenti a napi örömforrás. Kávéval jól indul a reggel, nélküle szenvedés az egész nap. Jó, ha tudjuk, hogy a kávé, a benne lévő koffein egészséges, jót tesz a szervezetnek, ha mértékkel fogyasztjuk, valamint ha nem tömjük tele cukorral. Nem is lesz szükség ilyen ízfokozókra, ha megtapasztaljuk a pörkölt kávé utánozhatatlan zamatát. Ehhez nem is kell más, mint egy megbízható kávé pörkölő.

Évszázados hagyomány a pörkölés

A kávé pörkölése természetesen nem újdonság, legalább hatszáz éve felismerték az emberek az eljárás előnyeit, a Közel-Keleten és Afrikában is rendszeresen használták a módszert. Ahogy teltek az évtizedek, évszázadok, folyamatosan változott a technológia, egyre jobb megoldásokat fejlesztettek ki a kávéimádók. Sikerült megoldani az egyenletes pörkölést, illetve azt is, hogy ne égessék el a szemeket. Mindez odáig fejlődött, hogy a kávépörkölés a 20. században már jól teljesítő üzletág volt, így van ez a mai napig: sok megbízható kávé webáruház árulja kiváló minőségű pörkölt kávéját. Ezeket modern gépek készítik, amelyeken digitális szinte minden, ám az emberi tényező is kell a lebilincselő végeredményhez.

Frissen az igazi

Miért jó megpörkölni a szemeket? Mert ez segít kihozni a kávézásból a maximumot. Ha valaki az a típus, hogy reggel egy mozdulattal lehúzza az eszpresszóját, nem érdekli annak íze, csak a hatása, nincs miről beszélgetni a pörkölés kapcsán. Ha azonban szereted kiélvezni az ízeket, illatokat, a selymes érzést a szádban, a frissen pörkölt kávét ki kell próbálnod! Igazi gasztronómiai élmény! A kávépörkölést szakembernek kell elvégeznie, hogy tökéletes legyen, ám ez a minőség mindenki számára elérhető: a frissen pörkölt kávé megvásárolható online is, ezt követően nincs más dolgunk, mint élvezni a különlegesen finom ízvilágot.

A fotó forrása:
Africa Studio / Shutterstock.com

 

Ha pedig Szentendrén sétálva innál egy finom kávét egy hangulatos helyen, akkor az alábbiakat ajánlom Neked:

Kedvenc kávézóim Szentendrén és nem csak a kávé miatt…

Panificio Il Basilico – Dolce vita hangulat távol a nyüzsgéstől

Panificio il Basilico - Dolce vita Szentendrén

Kép forrása: Panificio Il Basilico Facenook oldala

Garantált Dolce Vita hangulat Szentendrén, a Bükkös-patak partján. Tökéletes reggeli, finom, aromás koffein dús kávé tejhabbal, hozzá friss péksütemény. Ráérős reggeleken még jobb, ha mindezt nem magadnak kell előállítani, hanem kiszolgálnak egy hangulatos kávézóban, Szentendre egyik eldugott, romantikus patak parti részén. Valamennyi péksütemény kézműves technológiával készül, a legjobb alapanyagokból.

Nem csak a kávé… A pizzájuk is verhetetlen Szentendrén, mini delikáteszükben nagyon finom olasz különlegességeket vásárolhatsz!

Cím: Szentendre János u. 2

Nyitva: Vasárnap kivételével minden nap 7.00-től

Webhely: Sajnos nincs weboldaluk, ami igazán kár!

Képek forrása: részben saját / saját design és részben a Panificio il Basilico Facebook oldala

 

Folt Kávézó – Romkocsma hangulat Szentendre belvárosában

Folt kávézó

Kép forrása: Folt Kávézó facebook oldala

A belváros szívében megbújva találod a budapesti romkocsmák kistestvérét Szentendrén. A Folt kávézó kerthelyiségét nagyon szeretem, eldugott árnyékos belső udvarban, színes asztalok és színes kínálat, laza hangulat. Folyamatos kiállítások, előadóestek. Élőzene, kávékülönlegességek és kézműves sörök. Itt még a csapos is művész, és két fröccs között képek cserélnek gazdát. A belső tér olyan, mint egy hangulatos, zegzugos régi nappali. Az asztalokon társasjátékok, kártya, beggemon, sakk, a régi bútorok pedig éppen kontrasztjai a falakon látott modern festményeknek.

Cím: Szentendre, Kucsera F. u. 11

Nyitva: H-P: 11.00-22.00, SZo-V: 12.00-22.00

Webhely: Folt Cafe Facebook

Adria Cafe – Dalmát hangulat a Bükkös patak partján, Szentendre belvárosában

Kép forrása: Adria Cafe Facebook oldala

Van-e annál jobb délutáni program, mint egy jó kávé elfogyasztása társaságban? Ugorj be Te is az Adria cafe -ba minden nap egy finom kávéra és próbáld ki a menüben szereplő összes variációt… Vagy kóstolgasd végig a Balkán és a dalmát konyha remekeit: pjeskavica, grillezett húsok, egyedi grill sajtok zöldséges, juhtúrós krémekkel, isteni olivabogyóval! Mindehhez válogatott minőségi görög és magyar borokat, csapolt Staropramen, Bernard és Lidman söröket kóstolhatsz, ha még bírsz. Mindezt balkáni hangulatban, ősfás teraszon a Bükkös patak partján, Szentendre szívében…

Cím: 2000 Szentendre, Kossuth Lajos utca 4.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.