Trükkök a sikeres fényképekhez a telefonnal

Rögzítsen több felvételt

Az egyik legjobb dolog az okostelefonos fotózásban, hogy annyi fényképet készíthet, amennyit csak akar, és nincs szükség kinyomtatásra, hogy megnézze az eredményeket. Így sokkal könnyebben tanulhatsz és fejlődhetsz az eredményeidből. A sorozatfelvételek jól használhatók, ha okostelefonját fényképezzük, így több felvételt is készíthet, miközben a téma mozog. Miután elkészített egy sorozatfelvételt, kiválaszthatja a legjobb felvételeket.

Ismerje meg, mire képes a fényképezőgépe

Kezdje azzal, hogy szánjon egy kis időt, hogy megtudja, pontosan mire képes a telefon kamerája. Elemezze az automatikus módot, és nézze meg, hogyan fókuszál és hogyan exponál a fényre. Ez általában úgy történik, hogy megérinti a képernyőt ott, ahol a fókuszpontot szeretné, de érdemes ellenőrizni.

Photo 52858817 © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Maradjon a szabadban, és lehetőség szerint használjon természetes fényt

Nagyon kevés okostelefon képes kiváló beltéri felvételeket készíteni a kis szenzoroknak köszönhetően. Ezért a legjobb, ha a szabadban, megfelelő fényviszonyok mellett fényképez, hogy jobb eredményeket érjen el. A világítás nemcsak a fényerőt és a sötétséget határozza meg, hanem a hangulatot, a hangszínt és a fotó hangulatát is. Ezért próbáljon természetes fényt használni, amikor okostelefonon fényképez.

Kerülje a digitális zoomot

A digitális zoom szinte mindig rossz eredményt ad, mivel csökkenti a kép felbontását. Ennek elkerülése az egyik alapvető fotózási tipp a jobb fotók készítéséhez. Az optikai zoom azonban megfelelő, mivel nem befolyásolja a fénykép minőségét, és ezek egyre gyakoribbak az okostelefonokon. Ha csak digitális zoommal rendelkezik, akkor ahelyett, hogy azt használná, egyszerűen lépjen közelebb a képminőség megőrzéséhez.

Használjon HDR-t

A HDR mód a High Dynamic Range rövidítése, és egyre gyakoribb sok okostelefonon. Részleteket ad a sötét és világos területekről a kiegyensúlyozottabb expozíció érdekében. Más szóval, megakadályozza, hogy az égbolt túl világos legyen, vagy a talaj túl sötét legyen, és valóban megfelel a tájfotózáshoz. Ha nagy különbség van a jelenet legvilágosabb és legsötétebb részei között, a kamerás telefon HDR funkciója jó választás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.