Őszi szünet programok – Szentendre Skanzen bringatúrák

Őszi szünet - Szentendre Skanzen programok

Őszi szünet – Szentendre Skanzen programok

Folytatódik a szép kellemes őszi idő az őszi szünet idején is. A hideg szürkeség beköszönte előtt az őszi szünet a legjobb alkalom arra, hogy megcsodáld a legszínesebb évszak számtalan árnyalatát a szabadban és talán még bringázáshoz sincs túl hideg! Izgalmas biciklis túrákkal és egyéb őszi programokkal vár a Skanzen az őszi szünetben, minden nap, Október 30 és November 4 között. Naponta 11 órától kb 2 óra hossza alatt más-más tematika mentén tekerhettek körbe a múzeumon, vezetéssel. Így olyan helyszíneket fedezhetsz fel, melyet mások csak kevesen láthatnak!  A bringatúrák aztán közös étel- és italkóstolással és egy kis kézműveskedéssel érnek véget. Minden napra egy:

Október 30. kedd, 11.00 – Őszi szünet – Szentendre Skanzen programok – Malomtúra

Különböző típusú, hagyományos malmokat láthatsz a túra során, méghozzá működés közben (vízimalom, száraz/tiprómalom, darálómalom). Mi több, megtudhatod, hogyan lesz a búzából kenyér és mitől „ördöngős” a molnár. A program cipósütéssel, vajköpüléssel és kóstolóval zárul.

Október 31. szerda, 11.00 – Őszi szünet – Szentendre Skanzen programok – Mákszem és Gubó nyomában

A Skanzen mesekönyvére épített tematikus biciklis túrán végigjárhatjátok a gyerekekkel, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzenben. A program végén pedig elkészíthetitek a két főszereplő pulikutya, Mákos és Gubó mását fonalból. A Mákszem és Gubó által is kóstolt szörppel és pogácsával zárul a program.

November 1, Csütörtök, 11.00 – Őszi szünet – Szentendre Skanzen programok – Temetőtúra

Mindenszentek napján a múzeum temetőit járhatod végig, ami eléggé morbidul hangzik – bár nincsenek „igazi”halottak ide temetve – hogy megismerkedj a halálhoz fűződő népi hiedelmekkel és szokásokkal. A program gyertyamártással és egy kis vendéglátással zárul.

November 2, Péntek, 11.00 – Őszi szünet – Szentendre Skanzen programok – Bortúra

A múzeum pincéit végigjárva megismerkedsz a hagyományos bortermeléssel és -készítéssel, kipróbálhatod, hogyan kell hordóból lopótökkel bort nyerni. Végül pedig a Felföldi mezőváros pincéjében kóstolhatsz finom borokat, szörpöket.

November 3, Szombat 11.00 – Őszi szünet – Szentendre Skanzen programok – Mákszem és Gubó nyomában

A Skanzen mesekönyvére épített tematikus biciklis túrán végigjárhatjátok a gyerekekkel, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár a Skanzenben. A program végén pedig elkészíthetitek a két főszereplő pulikutya, Mákos és Gubó mását fonalból. A Mákszem és Gubó által is kóstolt szörppel és pogácsával zárul a program.

November 4, Vasárnap 11.00 – Őszi szünet – Szentendre Skanzen programok – Templomtúra

A túra során rengeteg szakrális élményben lesz részed. Végigjárod a Skanzen templomait, gyönyörködhetsz a kilátásban a Nemesborzovai harangláb tetejéről és a múzeum harangjai is megszólalnak. A program gyertyamártással és molnárkalács-kóstolóval zárul.

A programokon a részvétel a bringatúrák esetében ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ kötött. Regisztrációs lap a honlapon:
http://skanzen.hu/hu/latogatas/programok/oszi-szuneti-programok

Maximális létszám: 25 fő/túra
A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség.

Részvételi díj:
felnőtt: 500 Ft/fő, gyerek: 250 Ft/fő (6-18 éves korig)

 

Még több programajánlatot szeretnél? Itt még tovább válogathatsz a mai programok között
vagy inkább a látnivalók érdekelnek? Ezt nézd meg: Szentendre látnivalók

Skanzen Szentendre

 Cím: 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75

Nyitva: kedd – vasárnap 9:00 – 17:00 | hétfőnként zárva

Webhely: http://skanzen.hu/hu

Információs vonal: +36 (26) 502 537

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.