Utazz és dolgozz: munka a turizmusban

Utazz és dolgozz: munka a turizmusban

Milyen szakmai lehetőségeink vannak a turizmus területén, melyek a legkeresettebb szakmák, milyen készségek és kompetenciák tartoznak hozzájuk, illetve a szakma előnyei.

Akár Budapesten, akár Magyarország bármelyik más városában a turizmusban végzett munka nagyszerű lehetőség arra, hogy karriert építsen, az egyik legérdekesebb és legígéretesebb tevékenységi területen. A turizmus nemcsak Magyarországon, hanem a világon is hihetetlenül fejlett terület. Ebben a rendszerben a munka egyértelműen megszervezhető a különböző képzett szakemberek erőfeszítéseinek köszönhetően. A Jooble állásportálon található turista állások iránti kereslet elemzése lehetővé teszi számunkra, hogy megállapítsuk, melyek közülük a legnépszerűbbek manapság: munka Pécs.

A turizmus népszerű szakmái

Szálloda adminisztrátora

Gyakrabban keresnek jó szállodai adminisztrátort, mint vezetőt, és még inkább idegenvezetőt. Angolról fordítva az „adminisztrátor” jelentése „menedzser”, és innentől könnyen kitalálható, hogy mihez kapcsolódik ennek az alkalmazottnak a munkája.

Kevés embernek van objektív elképzelése az ügyfelekkel való kommunikáció kultúrájáról a turizmus területén, de nem egy szállodai adminisztrátornak. Mindig barátságos, találékony, és tökéletesen érti a vendégkörben zajló életszervezés módszereit. Egy látogató sem távozhat negatív véleménnyel a szállodáról. Ezért az adminisztrátor fő célja, hogy a vendégek tartózkodását a lehető legkényelmesebbé tegye.

Turisztikai menedzser

Az utazási szakmának is szüksége van jó turisztikai menedzserekre, akik nélkül valójában nem lesznek látogatók a szállodákban. Éppen ezért a munkáltatók nagyon körültekintően választanak ilyen munkavállalókat.

A menedzser magas követelményeket támaszt az ügyfelekkel való kommunikáció kultúrájával szemben, mivel foglalkoznak azok, bevonzásukkal és turisztikai utalványok értékesítésével. A munka nem könnyű, teljes odaadást igényel, de aki szeret mindent megszervezni, lépést tartani az őrült ritmussal, annak tetszeni kell.

Foglalási ügynök

Ha valaki repülőre vagy vonatra szeretne jegyet venni, átadni vagy jegyet váltani, kapcsolatba lép egy foglalási ügynökkel. Jelenleg nem csökken az egyik vagy másik országba (és saját országukon belül is) utazni hajlandók száma, ahogyan ennek a szakembernek a munkája sem.

Az udvariasság, a szervezettség és a stresszállóság a foglalási ügynök fő tulajdonságai.

Vízumközpont szakembere

A legtöbb turista inkább külföldön nyaral, ami azt jelenti, hogy utazása előtt fel kell vennie a kapcsolatot egy vízumspecialistával. Ez a munkatárs az iratokat átveszi, ellenőrzi, speciális programokban feldolgozza és előkészíti a nagykövetségen vagy konzulátuson történő benyújtásra.Más szakmákhoz hasonlóan a munkavállaló sem nélkülözheti az önuralmat, kedvességet és szervezettséget.

Turisztikai fejlesztési vezető

A modern utazót nemigen lehet meglepni, és egyre több utazási társaság nyílik meg. Szervezett és társaságkedvelő embereknek kell ebbe a szakmába menniük, akik tudják, hogyan tudják kordában tartani az érzelmeiket.

A turisztikai szakma előnyei

  • a világutazás lehetősége az utazási ügynökség költségén;
  • kilátások a következő néhány évben;
  • magas bérszint;
  • kreativ munka;
  • akár felsőfokú filológiai végzettségű embert is felvehetnek, nem feltétlenül csak turizmusmenedzsert vagy fordítót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.