Dobogókő szánkópálya – UPDATE

Dobogókő szánkópálya

Dobogókő szánkópálya és sípálya – UPDATE

A tél idén nem kényeztet bennünket túl sok hóval. Éppen ezért minden havas napot érdemes kihasználni! Mozduljunk ki szánkózzunk, síeljünk! A Dunakanyar és Szentendre szánkózási lehetőségeiről találhatsz már a blogban egy korábbi bejegyzést. Ebben a cikkben pedig a Dobogókő szánkópálya és a sípálya részletesebb leírása szerepel.

Dobogókő Szánkópálya – UPDATE

A sípályán a szánkózás annak üzemidején kívül is tilos! A legközelebb szánkózásra alkalmas lejtő a sípályán túli átjátszóállomástól a sípálya tetejéig vezető kb. 200 m hosszú szakasz. A szánkópálya nem kezelt, viszont ingyenesen használható. Sajnos nem igazán lejt, ezért szerintem csak a kisebb gyerekek élvezik. A környező turistautaknak is vannak meredekebb de igen rövid részei, ahol le lehet csúszni szánkóval, de ez nem igazán klasszikus szánkó élmény. Ráadásul csak nagy hóban jó.

Vicces Dobogókőn az, hogy sem a fönti nagy parkolónál (parkolás egyébként 200Ft/óra hétvégén), sem sípálya környékén, sehol nincs szánkópálya jelezve. Rengetegen bolyonganak szánkókkal a pályát keresve.  Mi is sokat kerestük.  Végül aztán találtunk egy megfelelően meredek utcát, amelynek alsó részén kiválóan lehetett szánkózni. Mivel ezt az utcát mi alulról közelítettünk, így nem láttuk az egyetlen, Dobogókőn előforduló szánkó jelzést. De aztán az utca tetején végre megtaláltuk:  Egy szánkó jel áthúzva, hogy itt nem lehet szánkózni

(Az utca nevét szándékosan nem írom ide, mivel tilos szánkózni itt)

A titkos dobogókői szánkópálya bemutatása tehát jövő télre marad. Tudjuk, hogy létezik és addigra mi is biztosan megtaláljuk…

Webkamera itt. Ha elfáradtál, átfagytál, csodálatosan átmelegít közeli Zsindelyesben kapható finom meleg leves vagy gyümölcstea.

Szánkóval vagy kutyával a Sícentrum területére lépni tilos. Ennek értelmében a sípálya tetejére, nézelődéshez sem hozható be szánkó, hiszen egy véletlen elszabaduló szánkó komoly balesetveszélyt okozhat.

A Dobogókői sípálya

Budapesthez és Szentendréhez legközelebb Dobogókőn lehet felvonóval ellátott, kezelt sípályákon síelni. 2 sípálya és a tányéros felvonó működik.

Dobogókő Sícentrum - pályatérkép

A dobogókői sípályák

  • 1. pálya: hossza 860 m, szintkülönbsége 168 m – a felső része meredek, csak gyakorlott síelőknek
  • Az 1. pálya alsó szakaszán oktatják a kezdő síelőket
  • 2. pálya: hossza 1260 m, szintkülönbsége 168 m – a felső része szerpentin út az erdőben, melynek fordulói kezdőknek nehézséget okozhatnak. Alsó fele lankás, széles, kezdők számára is alkalmas.

Sífelvonó

Jelenleg egy abszolut retro tányéros felvonó szolgálja ki a síelőket, amelyből a kezdők a táv felénél (közvetlenül a 7. oszlop után) szállhatnak ki, hogy a számukra megfelelő lankásabb pályaszakaszon gyakoroljanak.

További szolgáltatásaink:

Síkölcsönzés a sífelvonó felső állomása és a sípálya között található zöld faháznál lehetséges –

bővebben >>

Étkezés a Zsindelyes Vendéglőben, pályaszállásfűtött jurtákban lehetséges

A Dobogókő szánkópálya is, de a sípálya még inkább kellő mennyiségű hó esetén működik csak, tehát itt érdemes előre tájékozódnunk a viszonyokról, akár webkamerán is. Dobogókő általában jól megközelíthető télen is, de az útviszonyokat nem árt csekkolni egy másik kamera képén.

Jó csúszást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.