Szentendre karácsonyi vásár

Szentendre karácsonyi vásár

Szentendre Fő tere és sétáló utcája (Dumtsa Jenő u.) egyébként is nagyon hangulatos, de adventkor és a téli szünetben a karácsonyi vásár idején a legjobb. Sétálóutca utcán nyitva van több terasz is, az utca közepén pedig az árusok bódéi sorakoznak.  Ételek és italok, hét közben inkább ráérős eladók mindenfelé. Bevált recept alapján a Szentendre karácsonyi vásár idején megint megtalálható itt minden: Fazekasáruk, üveg ékszerek, kézműves szappanok, sajtok, forró tea, forralt bor és csokoládé, sapkák, kesztyűk, ékszerek, karácsonyfadíszek, gyertyák, fakanalak.

És persze a gyerekek örömére a már elmaradhatatlan édes street food kategóriában indul idén is két legnagyobb kedvencük, a churros és a kürtőskalács.

Jobbára helyi és környékbeli termelők munkái, termékeit találhatjuk meg a kézműves és gasztro piacon.

Gasztronómiai különlegességekben nem bővelkedik a vásár, és az árak sem olcsóbbak vagy drágábbak mint pl Budapesten vagy a Balatonnál ilyenkor. Természetesen kapható forralt bor (Ft/2dl) kürtős kalács (1500Ft), churros (1500Ft) sült gesztenye, helyben sült csipsz. A szokásos téli, karácsonyi fogásokat találjuk Művész grill utcára kitelepült látványkonyhájában is (töltött káposzta, sült libacomb, sült hurka-kolbász,stb), viszont jó a választék, és finomak az ételek.

Advent vasárnapok: Programok a szentendrei karácsonyi vásár idején

A szentendrei karácsonyi vásár kisebb, családiasabb, vidékies hangulatú vásárok kedvelőinek jó választás. Hétvégén sokan kíváncsiak a vásárra. Ha nyugodtabb körülmények között nézelődnél, lelassulnál, akkor inkább hét közben látogass el ide. A bódék 90% hét közben is nyitva van. Gyönyörű a kivilágítás, a Főtér a karácsonyfával, betlehemmel és az óriási adventi koszorúval. Idén is különleges hangulatot keltenek fejünk felett az óriás lampionok.

Az adventi vasárnapokon hagypmányosan város lakói gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. A gyertyagyújtásokat ünnepi műsor és csodás, karácsonyi fényfestés kíséri.

A Szentedrei Advent kézműves és gasztro vásár idei nyitvatartása

2021. november 27 – 2022. január 10.
hétfőtől csütörtökig 12:00-20:00
péntektől vasárnapig: 10:00-21:00
December 24. 12:00-től 26-ig zárva. 

Szilveszter estéjén idén fényfestéssel köszöntjük az új évet. Az adventi programsorozat a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében megrendezett, ingyenes újévi koncerttel zárul január 8-án.

Szentendre karácsonyi vásár 2021

Nyitva: 2018.12.01. – 2018.01.06.

Cím: Szentendre Dumtsa Jenő utca, Szentendre Fő tér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.